Celebs

Herr Seele valt Kamagurka aan in Reyers Laat

Cowboy Henk was 29 jaar lang dé ster van weekblad Humo. De cowboy met gele vetkuif werd jarenlang getekend door Herr Seele, de teksten en grappen kwamen van Kamagurka. Tot vorig jaar: dan werd Cowboy Henk aan de deur gezet omdat de lezers hem niet meer lustten. In Reyers Laat kwam het daardoor tot een ferme woordenwisseling tussen de twee geestelijke vaders.

Kamagurka mag sinds het verdwijnen van Cowboy Henk in Humo nog steeds cartoons aanleveren, terwijl Herr Seele vriendelijk de deur werd gewezen. 

Toen Lieven Van Gils de twee heren op de verdwijning van Cowboy Henk wees, ontstond een woordenwisseling tussen de twee geestelijke vaders van de cowboy. 'In die periode lag Herr Seele op sterven. Hij kon dus geen cartoons aanleveren, en ik mocht het gat vullen met eigen cartoons. Toen er een nieuwe hoofdredacteur kwam zei hij 'er zijn geen boze brieven geweest dat Cowboy Henk er niet was, dus kunnen we hem misschien achterwege laten'', meldde Kamagurka. Waarop Kamagurka niet ging klagen bij de hoofdredactie, hij liet de verdwijning van de cowboy nagenoeg onopgemerkt aan zich voorbijgaan.

Dat neemt Herr Seele hem kwalijk. 'Ik vind dat Kama mij meer had moeten verdedigen. Hij heeft een belangrijke positie in het bedrijf, dus hij had moeten zeggen 'als jullie Herr Seele buiten zetten, dan ga ik ook'', aldus Herr Seele. Kama reageerde vrij droogjes met de opmerking 'Ja maar, Herr Seele, Cowboy Henk is toch veel groter dan Humo'. Case closed. 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees