Champagne, tapas en loungemuziek

Champagnebar in Aalter

Champagnebar in Aalter

Julie Vandenberghe en Dimitri Stoferis houden van de betere bubbel en openen daarom een champagnebar. Foto: mye

Aalter -

Aan de Boomgaardstraat gaat binnenkort de champagnebar open in het Culinair Ateljee van Dimitri Stoferis en Julie Vandenberghe. 'Geen jongerencafé of discotheek, maar genieten van een glaasje champagne met een hapje erbij.

Dimitrit Stoferis en Julie Vandenberghe hadden nog een ruimte over in hun Culinair Ateljee aan de Boomgaardstraat en openen er een champagnebar. ‘In Aalter is er al heel wat horeca waardoor we ons anders gaan profileren', vertelt Julie.

‘Het wordt geen jongerencafé of discotheek, maar je zal hier op je gemak kunnen genieten van een glaasje champagne met een hapje erbij. Geen boenke-boenke muziek ook, maar zachte loungy stuff.'

De bar met veertig zitplaatsen gaat op donderdag 13 december van start en zal alle dagen open zijn, behalve op dinsdag. Er worden zes verschillende champagnes geserveerd, al dan niet vergezeld door enkele ter plaatse bereide tapasgerechten zoals carpaccio van runderhaas of bruschetta op drie wijzen. ‘Maar er zullen ook oesters zijn en bijvoorbeeld een Belgisch bordje met stukjes bloedworst en brasvarken uit Nevele. Op woensdagmorgen kan je hier tijdens de markt ook ontbijten met een glaasje erbij. Je kan dan kiezen uit fingerfood in plaats van de klassieke ­chocoladekoek of croissant. Voor wie geen bubbels lust, zijn er huisgemaakte cocktails, maar ook de betere bieren staan op de kaart', zegt Julie. In het weekend is de champagnebar open van 18 tot 3 uur 's nacht. Op donderdag van 16 tot 1 uur. ‘Dat zijn de afterworkuren en aangezien Aalter heel veel industrie heeft, mikken we dan op de collega's die na het werk nog even willen relaxen.'

Wie zijn verjaardag wil vieren, is bij de champagnebar ook al aan het goede adres. ‘Op onze site zal je kunnen inloggen om je verjaardag in te geven zodat je op de dag zelf een bon krijgt voor een gratis tapasbord en een gadget', klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio