Ecologische Hermelijn stort zich op de bouwmarkt

© fg

Handelszaak Hermelijn in ecologische bouwmaterialen verhuist in Tienen naar een loods aan de Leuvenselaan. De huidige locatie aan de Hoegaardenstraat werd te klein.

be

De naam van de zaak heeft niets te maken met het gelijknamige kleine roofdier, maar staat voor de afgekorte familienamen van de zaakvoerders Jef Hermans en Mieke Mertens. ‘De -lijn voegden we toe omdat we bij de verkoop van bouwmaterialen een speciale lijn volgen en een boodschap willen uitdragen', zegt Hermans. ‘We bestaan net geen drie jaar en zijn destijds begonnen met een vermogen van amper 50 euro. In de beginperiode maakten we van onze living aan de Hoegaardenstraat ons depot. Onze ecologische bouwmaterialen kenden succes. Na een jaar al riep Unizo-Tienen ons uit tot Starter van het Jaar en vorig jaar haalde Hermelijn de hoogste score van het Vlaams Instituut voor Bio-ecologische Bouwen en Wonen (Vibe).'

Door het groeiende succes zagen de beide bedrijfsleiders zich genoodzaakt uit te kijken naar een grotere loods. Die vonden ze achteraan de bedrijvenzone Nelissen in de Leuvenselaan. Begin volgend jaar volgt de officiële opening.

Mieke en Jef hebben momenteel nog geen werknemers in dienst. Alvorens aanwervingen te doen willen ze hun bedrijf wat laten groeien. ‘Ons gamma bestaat voor 99,8 procent uit ecologisch bouwmateriaal. Onze bijna 700 artikels zijn gemaakt van gerecupereerde afvalproducten en is dus minder milieubelastend. Het bestaat uit onder meer verf, isolatie, kurk, oliehoutbeschermers, wandbekledingen, afsluitingen, lijmen, stenen.'

Nieuwbouw en restauraties staan in het orderboekje van Hermelijn, dat recent werken uitvoerde in Diest, Neervelp en Wommersom. Hermans schat dat de ecologische materialen tien tot twintig procent duurder zijn dan de traditionele. ‘Maar ze zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook minder energieverslindend en gaan dus langer mee', weet Hermans.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus