Wegrenners wagen zich weer aan cyclocross

© mto

© mto

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Rond het Zilvermeer in Mol wordt op zaterdag 1 december weer gecrosst. Niet door de klassieke helden uit het veldrijden zoals Nys en Albert, maar wel door Tom Boonen en enkele van zijn vrienden. Het is al de vierde editie van ‘Boonen&Friends'. De opbrengst gaat naar een goed doel.

mto

Deze cyclocross voor baanwielrenners aan het Zilvermeer is een initiatief van Tom Boonen en Omega Pharma-Quick Step-ploegleider Wilfried Peeters. ‘Het idee was indertijd ontstaan op een winterstage van onze ploeg. Enkele renners vroegen of we niet eens een cyclocrosswedstrijdje konden organiseren', zegt Wilfried Peeters.

Op zaterdag 1 december nemen heel wat wielrenners het tegen elkaar op aan het Zilvermeer. Zo is er vooraf onder meer een kampioenencross met oudgedienden als Erwin Vervecken, Johan Museeuw en Paul Herijgers. Aan de Boonen&Friends Cyclocross nemen naast Tom Boonen ook onder meer Peter Sagan, Andrew Fenn en Thomas Dekker deel. Ook Zdenek Stybar is van de partij, maar hij krijgt als veldrijder wel een zogenaamde slow start .

Volgens Tom Boonen kijken veel renners uit naar het evenement. ‘Het is een stevig parcours, maar de renners kunnen zich zeker amuseren. Zelf heb ik al een tactiek uitgewerkt, maar die ga ik natuurlijk niet verklappen', vertelt Boonen.

De opbrengst van het evenement gaat naar Move to Improve , een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische problemen. Zo vindt tijdens het VIP-diner na de wedstrijd ook een veiling plaats ten voordele van deze organisatie. Onder anderen een fiets van Tom Boonen, de groene trui van Sagan, de BK-trui van Boonen en de WK-trui van Philppe Gilbert worden geveild.

Ook de Vive le Vélo -tafel die leerlingen van TISP Mol afgelopen jaar hebben gemaakt, gaat onder de hamer. Leerlingen Cédric, Dennis, Sam en Steff hebben de tafel in elkaar gestoken. ‘Wij zijn wel blij dat we met onze tafel een goed doel kunnen steunen', zeggen ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus