Fifi N. in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag

Moeder van slachtoffertjes dodelijke brand liet kinderen hele dag alleen thuis

Moeder van slachtoffertjes dodelijke brand liet kinderen hele dag alleen thuis
ANDERLECHT - De 39-jarige Fifi N. had haar drie kinderen de hele dag alleen achtergelaten in haar huis toen er dinsdag brand uitbrak. De moeder is nu in verdenking gesteld voor onopzettelijke doodslag door gebrek aan voorzorg.

De brand in de gezinswoning in de Melkerijstraat in Anderlecht brak dinsdagmiddag uit. Voorbijgangers zagen rook in de woning en verwittigden daarop de brandweer. De spuitgasten hadden het vuur snel onder controle, maar voor de kleine Bryan (4), Justina (3) en Timothé (2) kon geen hulp meer baten.

Volgens meester Henri-Paul Mukendi, de advocaat van Fifi N., is het voorlopig nog onduidelijk of de kinderen voor of tijdens de brand overleden zijn. 'Ook de oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Als er sprake zou zijn van brandstichting is mijn cliënte daar alleszins niet verantwoordelijk voor', klinkt het. Het Brusselse parket zegt dat kwaad opzet nog niet is uitgesloten.

Geen oppas voor kinderen


Fifi N. liep sinds kort stage bij een ziekenhuis in de buurt en liet haar kinderen daarom alleen thuis achter. Ze verklaarde dat ze dinsdag rond 7.00 uur thuis vertrokken was en pas rond 15.00 uur was teruggekeerd.

'Mijn cliënte en haar man hebben recent een huis gekocht en dat moest afbetaald worden', zegt meester Mukendi. 'De kinderen zijn die hele tijd alleen thuis gebleven. Voordien was er wel iemand die op hen kon passen maar sinds kort kon het gezin daar geen beroep meer op doen.'

Onopzettelijke doodslag door schuldig verzuim

Onderzoeksrechter Coumans liet Fifi N. woensdagnamiddag aanhouden aan voor onopzettelijke doodslag door schuldig verzuim. Maandag verschijnt de vrouw voor de Brusselse raadkamer. Die moet dan beslissen over haar verdere aanhouding.

Meester Mukendi heeft al aangekondigd dat hij bijkomende onderzoeksdaden zal vragen. Volgens de advocaat is zijn cliënte in shock. 'Ze beseft dat ze een vreselijke fout heeft begaan door haar kinderen alleen achter te laten, maar gedane zaken nemen helaas geen keer. Ik hoop dat ze op psychologische bijstand kan rekenen in de gevangenis.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio