Veldrijden PK Uitbergen

Kendric Van Grembergen topt favorietenlijstje

BERLARE -

Op zaterdag 24 november wordt voor de provinciale veldrittitels gestreden in Uitbergen, dit voor alle categorieën. Tevens vallen er punten te verdienen voor de Vlaamse Cyclocrosscup.

Bij de elite zonder contract wordt het uitkijken of Kendric Van Grembergen zijn tot hiertoe geslaagd seizoen glans kan geven met een provinciale titel. Er dienen zich echter tal van outsiders aan.

Bart Hofman is één onder hen. Hij bewees met de overwinning in Zelzate dat hij de conditie te pakken heeft. Zijn deelnames aan enkele A-crossen hebben zijn niveau duidelijk goed gedaan. Maar het zou niet de eerste keer zijn dat er een onverwacht iemand de kop opsteekt.

Uittredend kampioen Toon Devenyns worstelt de voorbije weken met de conditie, maar bewees eerder dat hij op kampioenschappen iets meer kan.

Ook Robby Cobbaert mag niet uit het oog worden verloren. En zeker Kevin Eeckhout niet die al te kennen gaf dat hij van de provinciale titel een hoofddoel wil maken.

De tussenstand voor de Vlaamse Cyclocrosscup ziet er bij de elite zonder contract als volgt uit:

1. Kendric Van Grembergen 226, 2. Robby Cobbaert 181; 3. Toon Devenyns 170; 4. Pedro Baelen 165; 5. Stijn Penne 157; 6. Patrick Bassez 156; 7. Mathieu Willemyns 154; 8. Bert De Wispelaere 145; 9. Bjorn Rondelez 141; 10. Bart Hofman 118.

Corrigeer