Marc Rombouts maakt montage over periode van 1982 tot 2003

Cameraman brengt dvd uit over dertig jaar Schoten

Cameraman brengt dvd uit over dertig jaar Schoten

Cameraman en filmmaker Marc Rombouts leverde met zijn tweede deel opnieuw een mooie bijdrage tot de bewaring van het lokale erfgoed. Foto: jaa

Schoten -

Cameraman Marc Rombouts vertaalde zijn liefde voor Schoten in een nieuwe dvd met unieke historische beelden uit de voorbije drie decennia. Onder meer de legendarische vroedvrouw Zuster Alberta komt aan bod.

Marc Rombouts werd 57 jaar geleden geboren. ‘Ik ben een echte Schotenaar, want het was Zuster Alberta die mij ter wereld hielp brengen. Ik heb m'n hele leven nergens anders gewoond', zegt Marc Rombouts. Meteen de link naar de dvd die hij zopas samenstelde, want de legendarische vroedvrouw die uitgerekend rond deze tijd Schoten na 63 jaar verlaat om te verhuizen naar het ordeklooster van de zusters in Waasmunster, is één van de vele nauw met Schoten verbonden personages die de revue passeren in een bijzonder gevarieerde beeldmontage van 75 minuten.

‘Enkele jaren geleden bracht ik de dvd ‘Historisch Schoten' uit met uniek beeldmateriaal over Schoten. Het ging om opnames van mezelf en andere inwoners. De oudste bewegende beelden, een stoet van de parochie Heilig Hart, dateerden van 1947. De meest recente waren van 1990. Aanvullend en op vraag van vele Schotenaren breng ik nu als het ware deel twee uit', vertelt de freelance-cameraman, die onder meer actief is voor ATV.

De nieuwe dvd begint met de afscheidsviering voor burgemeester Tony Sebrechts in 2003. ‘In een unieke show bracht de toen uit het niets ontstane fictieve lokale tv-zender Schoten, een overzicht van twintig jaar Schoten, van 1982 tot 2003. Samen met de communicatieambtenaar van de gemeente was ik de regisseur van die show, waarin we ook al heel wat beeldreportages verwerkten', vertelt Rombouts. ‘Die beelden verschenen nooit op dvd en komen nu, aangevuld met nog veel meer recenter materiaal, wel ter beschikking van het grote publiek.'

Uiteraard krijgt ook de nu op zijn beurt afscheidnemende burgemeester Harrie Hendrickx (2003-2012) heel wat aandacht en dan vooral de historische gebeurtenissen die tijdens zijn bestuursperiode Schoten in feeststemming brachten: 100 jaar Scheldeprijs, 50 jaar viering Festival van Schoten, 100 jaar brandweer, afscheidsviering Johan Museeuw in Schoten, 40 jaar Luc Caals, 40 jaar Pervavore. Maar ook het nieuwe zwembad, het nieuwe politiekantoor, de ingebruikneming van het nieuwe administratief centrum, de nieuwe zorgflats en veel meer mijlpalen komen aan bod.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio