Mexicaan Gutierrez wordt 2e piloot bij F1-renstal Sauber

Mexicaan Gutierrez wordt 2e piloot bij F1-renstal Sauber

Foto: AFP

De Zwitserse Formule 1-renstal Sauber heeft vrijdag de naam van zijn tweede piloot voor komend seizoen bekendgemaakt. De Mexicaan Esteban Gutierrez was al langer testrijder bij het team, maar krijgt promotie en mag volgend seizoen in het WK Formule 1 aantreden. In 2010 was hij nog primus in de GP3 Series, daarna was hij actief in de GP2.

  Een kleine maand geleden werd de Nico Hülkenberg al aangesteld als eerste piloot. De Duitser volgt bij Sauber de Mexicaan Sergio Perez op. Die neemt bij McLaren de plaats in van Lewis Hamilton. De Brit vervangt op zijn beurt Michael Schumacher bij Mercedes.

Bij Sauber is het tweede zitje momenteel nog voor Kamui Kobayashi, maar die moet na een matig seizoen plaats ruimen voor Gutierrez. De Nederlander Robin Frijns wordt dan weer aangetrokken als test- en reserverijder. Frijns won dit jaar het kampioenschap in de Formule Renault 5.3 en mocht begin deze maand al testen in een bolide van Sauber.

Dit weekend staat met de GP van Brazilië in Sao Paulo de slotmanche van huidig Formule 1-seizoen op het menu. In het constructeurskampioenschap staat Sauber-Ferrari momenteel op een zesde plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.