Gewonde straatracer vlucht naar Nederland

Gewonde straatracer vlucht naar Nederland

Foto: ppn

BREE -

De Nederlandse bestuurder die betrokken was bij het dodelijke ongeval na een straatrace in het Limburgse Bree, is het gerecht te snel af. Hij is met een kompaan gevlucht naar Nederland, waar ze in een Eindhovens ziekenhuis verzorgd worden, weet Het Laatste Nieuws.

Bij de straatrace in Bree kwamen zondagochtend twee mannen om het leven. Er raakten ook drie betrokkenen zwaargewond. Na een discotheekbezoek besloten ze te gaan racen met hun Porsche Cayenne en Mercedes AMG C30 CDI. Dat liep fout af, met de gekende gevolgen.

Twee inzittenden van de Porsche overleden intussen, de derde ligt in het ziekenhuis van Hasselt. De Nederlandse bestuurder van de Mercedes werd, net als zijn kompaan, opgenomen in het ziekenhuis van Maaseik. Toen de politie naar daar ging om hen te ondervragen, bleken beide mannen verdwenen. Ze hadden geëist om verzorgd te kunnen worden in hun land en liggen nu in een ziekenhuis in Eindhoven. Het gerecht weet dus waar ze zijn, maar hun vlucht bemoeilijkt het onderzoek wel. Er moet immers eerst een ‘rechtshulpverzoek' naar Nederland gestuurd worden, waarin België vraagt aan Nederland of de betrokkenen opgespoord en verhoord mogen worden. Doorgaans is dat een formaliteit.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio