Weinig ervaring in nieuw schepencollege

Diepenbeek -

Het nieuwe schepencollege van Diepenbeek is samengesteld. De partijen Puur Diepenbeek, N-VA, CD&V en Open VLD vormen de meerderheid. Patrick Hermans van Puur wordt burgemeester en krijgt daarnaast onder meer de bevoegdheden Veiligheid, Communicatie, Personeel en Mobiliteit. Hij wordt ook voorzitter van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB).

Jos Leroi (CD&V) wordt eerste schepen en krijgt onder meer Financiën en Openbare Werken. Miet Nelissen (Puur) is tweede schepen en waakt onder meer over Cultuur en Toerisme. Het enige Open VLD-lid is schepen Peter Prévot. Hij is bevoegd voor onder meer Ruimtelijke Ordening en Lokale Economie. Karen Alders (N-VA) is de tweede vrouwelijke schepen en is verantwoordelijk voor Sport, Senioren en Burgerlijke Stand. Suzy Wolfs (Puur) is de laatste vrouwelijke schepen in het rijtje en wordt bevoegd voor onder meer Onderwijs en Campuszaken en Jeugd.

Rik Kriekels (N-VA) krijgt ten slotte het OCMW-voorzitterschap en krijgt daarnaast ook de functie van schepen van Welzijn bij. Giedo Wysmans (CD&V) zal de voorzitter worden van de gemeenteraad. Bij de samenstelling van het schepencollege is gekozen voor een combinatie van jong en oud. Opvallend is dat naast burgemeester Hermans niemand eerder al in het schepencollege heeft gezeten. De meeste schepenen werken ook nog steeds en bekijken binnenkort of dit nog haalbaar is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio