Restaurant ‘t Kantientje krijgt label van ‘Zilveren Bistro'

Restaurant ‘t Kantientje krijgt label van ‘Zilveren Bistro'

Dominique Pille is tevreden met de erkenning, maar droomt niet meteen van een Michelinster. Foto: nmi

RAMSKAPELLE (KNOKKE-HEIST) -

Dominique Pille van restaurant 't Kantientje baat een Zilveren Bistro uit. Twee jaar geleden kreeg het restaurant de vermelding ‘Ontdekking van het jaar'.

De restaurantgidsen Michelin en GaultMilaut zijn niet de enige die restaurantuitbaters beoordelen. Zo kreeg Dominique Pille van restaurant 't Kantientje enkele maanden geleden culinaire kenners over de vloer die zijn zaak het label ‘Zilveren Bistro' gaven.

‘Ik had helemaal geen idee dat die mensen in mijn zaak zaten', getuigt Pille. ‘Pas na de maaltijd maakten ze duidelijk wat ze hier kwamen doen. Uit het gesprek bleek dat ze de voorgeschotelde maaltijd wisten te appreciëren.'

In de GaultMilaut staat 't?Kantientje met een hartje. In de Michelingids staan er drie ‘couverts' achter de naam van het restaurant. ‘Die vermeldingen zijn uiteraard een opsteker voor onze zaak', zegt Pille. ‘Maar ik sta niet te trappelen om een ster achter mijn naam te krijgen. Drie jaar geleden heb ik mijn restaurant in de Lippenslaan gesloten en sindsdien werk ik in Ramskapelle. Twee jaar geleden kregen wij de vermelding ‘Ontdekking van het jaar', wat betekent dat wij goed bezig zijn. Maar een ster achter je naam betekent extra druk om die te behouden. Voor ons is de kwaliteit van de producten belangrijk en dat de klanten het naar hun zin hebben. Het stoort me helemaal niet dat onze zaak als bistro wordt omschreven, het is een opsteker om de ingeslagen weg verder te volgen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio