Patrizia maakt kinderdroom waar met La Buona Forchetta

Eerste Italiaans restaurant in Evergem

Patrizia Angelini met haar kok. Foto: ivh

Evergem -

Patrizia Angelini (43) maakte haar kinderdroom waar om een Italiaans restaurant te openen. In een gewezen kapperszaak aan de Kapellestraat opende ze 'La Buona Forchetta', een pizzeria en trattoria.

Angelini komt uit Martina-Franca, een dorpje in Puglia. Die regio vult de hak van de Italiaanse laars. ‘Na een opleiding voor het kweken van planten in het Noord-Italiaanse Monza liep ik 16 jaar geleden drie maanden stage in België. Toen leerde ik mijn man Ronald De Pauw kennen. Hij was kapitein ter lange omvaart. We hebben nu twee kinderen', vertelt Patrizia.

‘Beroepshalve was hij veel weg van huis. Ondertussen werkte ik onder meer in een Gents universiteitsrestaurant. De interesse voor het koken, heb ik al van kindsbeen af. Mijn moeder maakte zeer lekker eten klaar. Als ze aan de kookpotten stond, week ik niet van haar zijde', herinnert ­Angelini zich.

Twee jaar geleden volgde ze via de VDAB in een Centrum voor Volwassenenopleiding een opleiding voor hulpkok. ‘Eerst wou ik een winkeltje openen en onder meer foccacia verkopen. Dat is een Italiaans plat brood, gevuld met vooral olijven, tomaten en ajuin. Uiteindelijk gooide ik het over een andere boeg. In de rechterhelft van mijn zaak worden pizza's gebakken. Samen met andere bereide gerechten kunnen ze worden afgehaald. Ik verkoop ook typische Italiaanse producten. Olijven, salami, olijfolie en diverse pasta's allemaal authentiek uit Puglia. De linkerkant is ingericht als restaurant. Zonder veel poespas, maar in de stijl van een bistro of brasserie', toont Patrizia.

De pizza's worden bereid en in een steenoven gebakken door de 37-jarige Napolitaan Fabrizio D'Angelo. ‘Hij is een echte pizzaiolo (pizzamaker), ik vond hem via het internet. Hij maakt zijn pizza's volgens een oud Napels recept, dat hij niet wil verklappen. De bloem en alle andere ingrediënten komen uit Italië', vertelt de uitbaatster. Zij maakt in de aanpalende keuken Zuid-Italiaanse gerechten. ‘Ze zijn niet ingewikkeld, maar hebben de typische zuiderse smaak. De orecchiete met broccoli, ajuin en look of met tomaat en cacioricotta zijn typisch voor Puglia. De volkskeuken ligt me beter dan veel gerechten, die in chique trattoria's worden opgediend. Voor het succes reken ik vooral op de mond-aan-mond reclame van mijn tevreden klanten.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio