Jan Martens en Hanna Courtijn vullen N-VA-mandaten in

OCMW blijft voor CD&V, N-VA krijgt 2 schepenen

OCMW blijft voor CD&V, N-VA krijgt 2 schepenen

Het nieuwe schepencollege van Ooterzele (vlnr): Christ Meuleman, Marleen Verdonck, Johan Van Durme, Jan Martens, Hanna Courtijn, Wilfried Verspeeten en Els De Turck. Foto: dpw

Oosterzele -

Op Paul Cottenie na, zet CD&V de komende 6 jaar dezelfde politici in om Oosterzele te besturen, aangevuld met een duo van kartelpartner N-VA. Els De Turck neemt het OCMW over van Hilde De Sutter, die binnen 3 jaar gemeenteraadsvoorzitter wordt.

Na de verpletterende verkiezingszege van 14 oktober, lieten kartelpartners CD&V en N-VA al weten dat ze ‘geen haast zouden maken bij het verdelen van de postjes en de bevoegdheden. En ze houden woord. Burgemeester Van Durme gaf gisteren dan wel de namen vrij van het nieuwe schepencollege en de nieuwe OCMW-voorzitter, op de specifieke inhoud van de schepenportefeuilles is het nog wachten.

Dat Van Durme zelf op 2 januari voor de derde keer op rij de eed als burgemeester zal afleggen, is uiteraard geen verrassing.

Dat ook huidig CD&V-schepenen Christ Meuleman, Marleen Verdonck en Els De Turck er weer bij zijn, is evenmin opzienbarend. De Turck wordt wel de nieuwe voorzitter van het OCMW en dat in opvolging van Hilde De Sutter. Die laatste - die ook haar zitje in de provincieraad kwijt is - wordt binnen 3 jaar voorzitter van de gemeenteraad. Ze volgt dan huidig schepen Jean-Marie De Groote op in die functie. De Groote neemt halfweg de legislatuur het schepenambt van Wilfried Verspeeten over.

Het kwam op enkele stemmen aan, maar N-VA wist op 14 oktober ook twee schepenzetels te veroveren. Die zullen worden ingenomen door Jan Martens en de pas 20-jarige Hanna Courtijn. N-VA pakt dus naast het OCMW.

‘Dat wij die post claimden, was praat van de oppositie', zegt Jan Martens. ‘Wij eisten niks, maar de kiezer gaf ons twee mandaten en die pakken we nu vol overtuiging op. Met Hanna gooien we een jonge leeuwin in de arena. We hebben er over gediscussieerd, of ze niet te jong is, maar hebben besloten dat we dat compenseren met mijn ervaring. Hanna zal voor een frisse wind zorgen in het college. Iemand die een beetje out-of-the-box kan denken, kan heel verfrissend en inspirerend werken.'

Voor CD&V en N-VA zullen verder Filip Vermeiren, Hilde De Sutter, Peter Willems, Christianne Immegeers-Schreyen, Linda De Vos, Ivan Roelekens, Koen Beeckman, Marc De Smet, Kristof Van Cauwenberghe en Rita De Loore in de gemeenteraad zetelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio