Sinterklaasmuseum in mobiele bouwkeet

Mie Tracteur bouwde de keet om tot mobiel museum. Foto: vw

Brecht -

Rosette Moscato uit Sint-Lenaarts heeft een bouwkeet omgevormd tot een echt sinterklaasmuseum. Tot 8 december kunnen kinderen er helemaal wegdromen bij oud speelgoed.

Rosette Moscato is in de Noorderkempen beter bekend als Mie Tracteur omdat ze haast wekelijks er op uit trekt met een oldtimer tractor naar allerlei evenementen. Die tractor trekt meestal een oude bouwkeet die Mie ombouwde tot museum van het platteland met allerlei oud alaam.

Deze keet heeft ze nu omgevormd tot een mobiel sinterklaasmuseum met allerlei oud speelgoed. De wagen staat tentoongesteld in Vaartkant. Scholen en ouders met kindjes kunnen dit rijdende speelgoedmuseum nog bezoeken tot 8 december. Vanaf 10 december wordt de keet een Kempense kerststal.

‘Dit mobiele museum is samengesteld om de mensen een beeld te geven van de landbouw tijdens de eerste helft van de vorige eeuw. We konden een oude werfkeet op de kop tikken en omtoveren tot een oud woonwagentje. Voor de eerste maak heb ik het nu omgebouwd tot een sinterklaasmuseum. Het oude speelgoed vond ik allemaal in de kringwinkel', vertelt Mie. ‘De bedoeling is dat de kindjes op en af de trapjes één voor één voorbij schuiven een blik naar binnen werpen.'

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van De Schakel waren alvast enthousiast. ‘Ik hou het meest van de oude bromtol', vertelt Maurien (6). Tibo was dan weer in de ban van het snoepgoed uit vroegere tijden. De meeste kindjes vonden de beren schattig en keken met grote ogen naar het bed van Sinterklaas.

Het sinterklaasmuseum is dagelijks te bewonderen tot en met 8 december van 13 tot 18 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio