Bib schakelt over op provinciaal systeem

Sint-Gillis-Waas -

De bibliotheek schakelt vanaf maandag 10 december over op het Provinciaal Bibliotheek Systeem (PBS).

Het PBS is een uitgebreid samenwerkingsnetwerk tussen de Oost-Vlaamse bibliotheken op het vlak van automatisering en digitalisering.

‘Het biedt heel wat voordelen en mogelijkheden, zowel voor de gebruiker als voor het bibpersoneel', zegt schepen Wilbert Dhondt (CD&V).

‘Na de omschakeling is het lidmaatschap gratis. De elektronische identiteitskaart wordt als lenerskaart gebruikt en er kunnen twintig materialen per keer uitgeleend worden. Ook het gebruik van de bibliotheekcatalogus wijzigt. Via http://sint-gillis-waas.bibliotheek.be vind je een digitale toepassing waarin je kan zoeken in de collecties van alle Oost-Vlaamse bibliotheken. De nieuwe catalogus bevat extra informatie, zoals persartikelen, lees- en luistertips, waarderingen en recensies. Verlengen, reserveren, uitleengeschiedenis bijhouden en aankoopsuggesties doen kan als je een eigen account aanmaakt.'

Om de omschakeling naar het PBS voor te bereiden, zijn de hoofdbibliotheek en de uitleenposten gesloten van maandag 3 tot en met zaterdag 8 december.

Tot de omschakeling kunnen geen tijdschriften meer uitgeleend worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio