Autohandelaar uit Gavere doet nieuw bod op gruwelhuis Ronald Janssen

Familie Appeltans: ‘Het wordt ons allemaal te veel'

LOKSBERGEN / GAVERE -

Dominic S. uit Gavere heeft het bod op het huis van moordenaar Ronald Janssen in Loksbergen op 73.200 euro gebracht. De familie van de vermoorde Shana Appeltans is de betichtingen beu, maar lijkt het huis nog steeds te willen kopen en afbreken.

De 30-jarige autohandelaar Dominic S. uit Gavere heeft een hoger bod gedaan op het huis van moordenaar Ronald Janssen in Loksbergen. De woning werd tijdens een eerste zitting, op 20 november, openbaar verkocht om de slachtoffers van Janssen te vergoeden. David Bellen (38), de nonkel van de vermoorde Shana Appeltans, en zijn echtgenote Cindy Broos (33) waren toen de hoogste bieders met 67.000 euro.

Maar de man uit Gavere gooit nu roet in het eten. Na de eerste zitting waren er nog 15 dagen waarin andere geïnteresseerden een hoger bod van 6.200 euro konden uitbrengen. Nu dat effectief gebeurd is, komt er – wellicht in januari – een tweede zitting voor de openbare verkoop van het huis. Dat wordt ook bevestigd op het Hasseltse notariskantoor van Michaël Van Der Linden. Op die tweede zitting kunnen er ook andere kandidaten bieden.

Voor de ouders van Shana is het opnieuw bang afwachten. Zij wonen naast het gruwelhuis en waren dan ook opgetogen dat nonkel David het huis kocht met de bedoeling het af te breken. ‘Het wordt ons allemaal wat veel', vertelt David. ‘Mensen doen ons echt pijn door te insinueren dat we het pand gewoon voor een prikje wilden kopen. 67.000 euro is inderdaad niet veel, maar het is ons om iets heel anders te doen dan die prijs. We willen het platgooien, want die pijnlijke herinnering moet voorgoed weg. Als iemand het nu wil kopen om eventueel te verhuren, is dat een trieste zaak. Ik denk dat zij dan diegenen zijn die een koopje willen doen. Ze houden dan geen rekening met het leed dat onze familie al moest verduren. Ik koop het huis om mijn zus Peggy – de moeder van Shana – te helpen bij de verwerking. Ik wil het nu niet meer hebben over die tweede verkoop. We wachten af en zullen er zijn.'

In het Oost-Vlaamse Gavere, op zo'n 125 kilometer van het Limburgse Loksbergen, wil G. niets kwijt over de beslissing van zijn broer Dominic S. ‘Ik heb daar niets mee te maken en geef er ook geen commentaar op', klinkt het droog. Ook de moeder van de man lijkt niet opgezet met de heisa die het bod met zich meebrengt. Zij slaat de deur dicht, wanneer we achter de beweegredenen vragen.

De twee broers wonen nog bij hun ouders in een statige villa. Volgens enkele bronnen liet de bieder al verstaan dat hij van plan is om zelf in het huis te gaan wonen, als hij de hoogste bieder blijft.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio