Patiënten willen dat dr. Coucke aan het werk blijft in ziekenhuis Vilvoorde

Vilvoorde -

Aan het Jan Portaels Ziekenhuis Vilvoorde protesteren enkele tientallen CVS-patiënten en sympathisanten tegen het mogelijk ontslag van dr. Francis Coucke. De medische raad van het ziekenhuis beraadt zich dinsdagavond over een vraag naar advies van de directie over het feit dat Coucke een van zijn patiënten in het ziekenhuis een experimenteel geneesmiddel heeft gegeven.

Coucke is gespecialiseerd in de behandeling van het chronisch vermoeidheidssyndroom. Hij gaat in tegen heersende mening in de geneeskunde dat CVS een psychosomatische aandoening betreft. In een aantal gevallen ligt volgens Coucke een verstoorde hormonenspiegel en immuunsysteem aan de basis van het probleem. Door zijn eigenzinnige medische aanpak hangt hem een schorsing van de Orde van Geneesheren en een forse boete van het RIZIV (wegens te dure therapieën) boven het hoofd.

Het initiatief van de actie gaat uit van de Patiëntengroep van dr. Coucke. ‘Ik ken tientallen CVS-patiënten die in een uitzichtloze situatie verkeerden en door dr. Coucke geholpen werden. Hij is nog de enige arts die tegen betaalbare prijzen de CVS-patiënten echt helpt. Wij willen dat hij in Vilvoorde aan de slag blijft', aldus de woordvoerster van de Patiëntengroep, Daniëlle Vounckx.

De groep overhandigde dinsdagavond aan een vertegenwoordiger van het ziekenhuis een aantal getuigenissen van patiënten over de wijze waarop Coucke hen hielp.

Corrigeer

MEER NIEUWS