Veldrijden Veldrijden Sint-Niklaas

Cyclocross van het Waasland lokt liefst vijf kampioenen naar De Ster

Sint-Niklaas -

De organisatoren van de veldrit in Sint-Niklaas maakten op een persconferentie hun deelnemersveld bekend. Na een jaartje onderbreking wordt er op 19 december opnieuw gecrosst op het sport- en recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas.

In het verleden greep de wedstrijd plaats op tweede nieuwjaarsdag, maar dat bleek niet langer een geschikte datum.

‘Voor de datum van 2 januari hadden de topveldrijders steeds minder interesse. In eerste instantie hebben we geprobeerd om een zaterdag te vinden. September en oktober vonden we te vroeg in het seizoen en nog in volle wegseizoen om de massa al te kunnen lokken. 15 december was een optie maar die datum konden we van de UCI om onbegrijpelijke redenen niet krijgen.'

‘Er bleef ons geen andere keuze over dan te opteren voor een woensdag. Eerst probeerden we die te vinden in de herfstvakantie. Maar met de Koppenbergcross op donderdag was dat geen optie. De eerste week van de kerstvakantie was een tweede mogelijkheid. Maar toen wilden de crossploegen niet meewerken. Uiteindelijk werd het woensdag 19 december. Een beredeneerd risico want uiteindelijk weten de wegwedstrijden, zoals bijvoorbeeld Puivelde, op een woensdag toch ook de massa te lokken', luidt het verhaal van de organisatoren.

Het deelnemersveld mag intussen gezien worden. Naast wereldkampioen Niels Albert staan ook vier nationale kampioenen aan de start. Elitekampioen Sven Nys en beloftenkampioen Wietse Bosmans uit eigen land, Aurelien Duval als Franse kampioen en Lars Boom als Nederlandse kampioen. Andere opvallende namen zijn die van Françis Mourey, Rob Peeters, Tom Meeusen, Bart Wellens en Radomir Simunek.

Corrigeer