Voorkeur parkeerplaats kan niet worden opgeëist

Lier -

‘Een gehandicapte of minder mobiele persoon die auto rijdt, kan in zijn straat een aan gehandicapten voorbehouden parkeerplaats vragen, maar kan niet eisen dat die net voor zijn deur wordt vrijgehouden.' Dat antwoordde burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open VLD) op een vraag van uittredend onafhankelijk gemeenteraadslid Paul Boschmans, nu aangesloten bij vo-LK.

‘Een gehandicapte persoon die aan de Spoorweglei woont, vroeg een voorbehouden parkeerplaats voor zijn deur maar de stadsarbeiders brachten die op een verkeerde plaats aan, met name voor de gevel van een buur', zegt Boschmans. ‘Daarmee zijn dus eigenlijk twee personen in de maling genomen: de gehandicapte die een grotere afstand te voet moet afleggen en de buur die zijn wagen nooit meer voor zijn deur kan parkeren. Hoewel de aanvrager al geruime tijd vraagt dat die vergissing wordt rechtgezet, gebeurt er niets.'

‘Elke aanvraag voor een gehandicapten parkeerplaats wordt onderzocht door de verkeerstechnische dienst. De aangestelden gaan ter plaatse uitmaken op welke plaats deze parkeerplaats het best kan worden gemarkeerd. Het is dus helemaal geen automatisme dat de parkeerplaats vlak voor de deur van de gehandicapte wordt vrijgehouden. Evenmin kan een bewoner rechten opeisen ten aanzien van de parkeerplaats op de openbare weg vlak voor zijn deur'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio