VOETBAL JEUGD

Jeugdsamenwerking Westkust-Foot in het nieuw

Jeugdsamenwerking Westkust-Foot in het nieuw

Peter Maes, Danny Vanhollebeke, Jurgen Brinckman, Alain Cuvelier, Steven Martens, Johan Roelens en Steve Sartor. Foto: gl

Koksijde -

Lokeren-trainer Peter Maes woonde de informatieavond van de Westkust-Foot bij in het Casino van Koksijde, waar Steven Martens, secretaris-generaal van de KBVB, zijn doelstellingen voor het komende seizoen lanceerde.

De KBVB wil af van het imago van log beest. ‘2012 moest het jaar van de verandering worden. Daar zijn we mee bezig, maar het werk is nog niet af', aldus Steven artens. ‘Volgend jaar wordt gewerkt aan de interne structuur, waarbij de focus bij de clubs ligt. In 2014-2015 moeten alle wijzigingen zichtbaar zijn.'

Steven Martens had het ook over de ambities en die zijn niet min. Hij wil het ledenaantal optrekken tot 440.000 in 2016. Ook het aantal meisjes moet omhoog tot 35.000. Ook de aanwerving van nieuwe scheidsrechters en betere stadions staan hoog op het verlanglijstje, want het aantal gaat in dalende lijn.

Om tegemoet te komen aan de opmerkingen, vragen, suggesties en problemen met het jeugdvoetbal werd beslist om van de hervorming van de competities een ‘operational goal' te maken. Dat zou het middel moeten zijn om met de steun van alle partijen de toekomst te garanderen. De nieuwe aanpak zou operationeel worden in het seizoen 2014-2015.

Steven Martens had woorden van lof voor de jeugdsamenwerking. ‘Koksijde heeft de perfecte visie om op termijn een jeugdopleiding met niveau uit de grond te stampen', aldus de secretaris-generaal.

Na de winterstop spelen alle jeugdploegen van Westkust-Foot in dezelfde kledij. De shirts van Koksijde (blauw-wit), Oostduinkerke (groen-geel) en De Panne (blauw-zwart) worden vervangen door een zwarte outfit. Dat zorgde voor wat commotie bij het gemeentebestuur. Steve Sartor zorgde voor een passende oplossing. Op de truien werd nog een omcirkelde letter K aangebracht, verwijzend naar Koksijde.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio