Mode

H&M gaat kleren inzamelen en recycleren

H&M gaat kleren inzamelen en recycleren

Foto: H&M - New Look - Topshop - Mango

Hennes & Mauritz (H&M), de op een na grootste modeketen ter wereld, gaat haar klanten voorstellen om oude kleren, niet enkel van het merk H&M, terug te brengen naar de winkel om ze te recycleren. Dat meldt de Zweedse modeketen donderdag. H&M wil zo haar steentje bijdragen aan het milieu.

‘Elk jaar worden wereldwijd duizenden kilo's textiel weggegooid, terwijl minstens 95 procent opnieuw gebruikt zou kunnen worden', aldus de modeketen. ‘We willen op lange termijn de impact van onze kleren op het milieu beperken en een gesloten kringloop creëren voor de textielvezels.'

Afvalbeheer

De modeketen H&M kreeg in het verleden kritiek rond haar afvalbeheer. In 2010 verscheen bijvoorbeeld een artikel in de krant New York Times waarin werd gemeld dat de winkel niet-verkochte kledingstukken in stukken knipt.

Volgens de modeketen zal de inzameloperatie geen grote kosten met zich meebrengen, aangezien H&M vaak transportcapaciteit op overschot heeft tussen de winkels en de opslagplaatsen.

Kortingsbon

De inzamelingsactie wordt in februari 2013 gelanceerd in 1.500 van de 2.700 H&M-winkels over de hele wereld. In België wordt de actie gelanceerd in een selectie van winkels. ‘Klanten krijgen per draagtas kleren die ze binnenbrengen een kortingsbon van 15 procent op een volgende aankoop', legt Marianne Nerinckx van H&M uit.'Per dag kunnen de klanten maximaal twee draagtassen met kleren binnenbrengen.'

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees