Studio Brussel stelt nieuwe 'Music for Life' voor

Studio Brussel heeft de nieuwe editie van Music for Life voorgesteld. De actie voor het goede doel loopt dit jaar van 14 tot en met 21 december en ondergaat een transformatie. Je kunt de actie zelf steunen door een Badge for Life te kopen, bedankingsacties op te zetten voor mensen die een badge gekocht hebben of je Song for Life aan te vragen.

Music for Life draait dit jaar rond dementie, onder het motto 'een week om nooit te vergeten'. Twaalf Studio Brussel-presentatoren zullen een week lang, 24 uur op 24, in duo's radio maken. Sam De Bruyn en Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Stijn Van de Voorde, Christophe Lambrecht en Lisa Smolders, Ayco Duyster en Bram Willems, Kirsten Lemaire en Otto-Jan Ham en Ilse Liebens en Joris Lenaerts vormen die duo's.

De actie voor het goede doel is dit jaar helemaal anders dan voorgaande jaren. Het Glazen Huis verdwijnt, net als de ludieke acties om geld in te zamelen. Toch doen de organisatoren een oproep om wel nog 'bedankt-acties' te organiseren.

Beeld van dementie veranderen

'Door de vergrijzing krijgen we meer en meer te maken met dementie', zegt Siska Schoeters., 'Dat is moeilijk om mee om te gaan, zowel voor de mensen die eraan lijden als voor hun omgeving. Bovendien bestaat er een schrikbeeld tegenover mensen met dementie, maar dat is helemaal fout. Het zijn nog steeds gewoon mensen die wel nog heel dingen kunnen. We gaan nu iets aan dat beeld doen.'

Badge for Life

Studio Brussel liet voor tijdens die week een Badge for Life maken. 'Mensen kunnen die vanaf zaterdag in de krantenwinkel kopen voor 1 euro', zegt Stijn Van de Voorde. 'Als ze die dragen, tonen ze hun soldariteit, maar dat is niet het enige. Wij gaan allemaal op pad en zullen in heel Vlaanderen mensen bedanken die zo'n badge dragen. Bijvoorbeeld door hen koffie te betalen.'

Bedankt-acties

'We zouden het tof vinden als er wel bedankt-acties komen', zegt Christophe Lambrecht. 'Als je bijvoorbeeld een fuif organiseert, zou het tof zijn om alle bezoekers te vragen om zo'n badge aan te schaffen door ze daarmee gratis binnen te laten. Of ga op de markt staan om iedereen met zo'n badge een kom soep te geven', zegt Lisa Smolders.

Wil je zelf zo'n actie organiseren? Registreren op de website van Studio Brussel.

Song for Life

Er kunnen nog steeds plaatjes aangevraagd worden tijdens Music for Life. 'Muziek is blijkbaar een van de zaken die je het langst onthoudt', zegt Ayco Duyster. 'Daarom gaan we op zoek naar de nummers die jou altijd zullen bijblijven. We gaan er 2012 draaien, die je kan aanvragen via de website van Studio Brussel.'

Het zijn niet je favoriete nummers waar de zender naar op zoek is. 'Wel naar songs met een verhaal aan, zoals de soundtrack van je beste vakantie ooit of het lied dat speelde op een genânt moment. Bij elk moment in je leven is wel een nummer te vinden', zegt Christophe Lambrecht.

'Je Song for Life kun je laten opnemen op je SIS-kaart en in je medisch dossier', zegt Kirsten Lemaire. 'Als je er dan niet meer bent, weet iedereen nog wat je favoriete song was.' 'En dat mogen er best genânte zijn', vult Otto-Jan Ham aan.

Vragen?

Music for Life zal ook te bekijken zijn op OP12 en van 10 tot 12 uur 's middags ook op Eén. Wie meer wilt weten, kan bellen naar 070-344.044, waar de presentatoren klaar zitten om alle vragen te beantwoorden.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees