Woeste AA Gent-supporters pakken Mboyo fysiek aan

Na de turbulente match tegen Waasland-Beveren kwam het tot een opstootje tussen AA Gent-aanvoerder Mboyo en een aantal supporters die hadden postgevat aan tribune 1. De spits was na een incident via een achterpoortje uit het stadion proberen verdwijnen, wat niet lukte. Daarbij werd hij fysiek aangepakt door woeste supporters.

Mboyo miste die een strafschop en na een mislukte trap begon hij  de eigen supporters uit te dagen. Nadien was het hek helemaal van de dam en kreeg Mboyo bij elke baltoets een striemend fluitconcert over zich heen.

Een kern van supporters die het al een aantal weken niet neemt dat de Buffalo's het zo slecht doen in de competitie reageerde fel. Hier en daar klonken kreten 'Mboyo buiten' en 'Laat je ploeg maar in de steek.' De Gentse supporters steunden dan weer volop Christophe Lepoint, die momenteel uitgeleend is aan Waasland-Beveren. Minutenlang na het affluiten van de partij werd zijn naam nog gescandeerd door het ijskoude Ottenstadion.

Na de match reageerde Bob Peeters als eerste: ' Ik dacht dat we op de goede weg waren, maar dat is vandaag dus teniet gedaan. Wat Mboyo heeft gedaan is onaanvaardbaar, dat is het laatste wat je als captain van je ploeg mag doen. Er volgen zeker sancties. Welke dat zijn, daarover zullen we ons morgen beraden.' Michel Louwagie noemde de situatie na het verlaten van de kleedkamers ook onaanvaardbaar en beloofde morgen te praten met de pers.

Rond elf uur was de woede van de supporters nog niet bekoeld, en bleven zij kreten scanderen vanop de parking voor tribune 1.

 

Corrigeer