Racing Genk klopt Lierse dankzij sterke tweede helft

Racing Genk klopt Lierse dankzij sterke tweede helft

Foto: Photo News

Racing Genk heeft Lierse met ruime 4-1-cijfers verslagen. Lierse bracht een sterke eerste helft op het veld, maar vergat een zwak spelend Genk af te straffen. De thuisploeg kwam heel wat beter uit de kleedkamer en kon dan toch het verschil maken in de tweede helft. Barda leidde zijn ploeg naar de overwinning die Genk opnieuw op de derde plaats in het klassement brengt.

Lierse was niet naar de Cristal Arena gekomen om zich in te graven en dat zorgde al snel voor een grote kans voor Hazurov. De spits kopte echte onbegrijpelijk naast en liet zo een vroege voorsprong voor Lierse liggen. De bezoekers lieten het balbezit aan Genk, maar voetbalden heel wat efficiënter dan een mak Genk. Hazurov en Menga lieten het echter na om de zwakke Genkse vertoning af te straffen. Halverwege de eerste helft moest Genk verder zonder zijn topschutter Jelle Vossen, die geblesseerd naar de kant moest.

Genk kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer en daarvoor werd de thuisploeg ook snel beloond. Julien Gorius had de rebound na een actie van De Ceulaer maar simpel binnen te koppen. Vanaf dat moment zat Genk heel wat beter in de wedstrijd en volgden de kansen zich snel op. De Ceulaer en Plet zorgden voor de nodige dreiging, maar kwamen niet meteen tot een verdubbeling van de score.

Omhaal Barda

Dat tweede doelpunt kwam er op het uur wel via Barda. De Israëliër pakte na een corner uit met een prachtige omhaal waarop Matz Sels net te kort kwam. Amper twee minuten later deed Genk de boeken helemaal toe: Glynor Plet kon de bal makkelijk binnenduwen nadat Barda zijn tweede van de avond net gekeerd zag.

Even later was het toch nog eens aan Lierse: Hazurov kon een scherpe vrije trap van Menga in doel deviëren: 3-1. Veel meer kon Lierse echter niet meer terug doen. Integendeel zelfs, want het was opnieuw Genk dat tot scoren kwam. Na contact tussen Saïdi en Barda plaatste scheidsrechter Boucaut de bal op de stip. Elyaniv Barda twijfelde niet en zette de 4-1 op het bord.

De drie punten voor Genk waren binnen en dankzij deze zege schuift de thuisploeg opnieuw op naar de derde plaats in het klassement van de Jupiler Pro League. Lierse blijft met haar voorlaatste plaats op een degradatieplaats staan.

Corrigeer