Veldrijden Beloften Antwerpen - 20-jarige Kalmthoutenaar Wietse Bosmans staat mannetje tussen profs

Wietse Bosmans: ‘Ik rijd zonder druk'

Wietse Bosmans: ‘Ik rijd zonder druk'

‘De vorm is aanwezig om een sterke periode af te werken', stelt Wietse Bosmans tevreden vast. Foto: smb

KALMTHOUT -

Wietse Bosmans bewees in Antwerpen dat hij stilaan klaar is om de overstap naar de profs te maken. De 20-jarige Kalmthoutenaar eindigde er zevende. Een dag later wilde hij in Overijse nog eens wedijveren met de toppers, maar ziekte gooide roet in het eten.

Het werd een weekend van uitersten voor Wietse Bosmans. Zaterdag top in de Scheldecross, zondag ziek in bed.

‘In Antwerpen vlotte het nog uitstekend', steekt Bosmans van wal.

‘Ik zat meteen goed in de wedstrijd. Achter de drie toppers Nys, Pauwels en Albert kon ik stevig weerwerk bieden aan de andere profrenners. In het slot ging ik wat over mijn toeren. In mijn jeugdig enthousiasme gaf ik er in de achtervolgende groep enkele keren een stevige snok aan. Die inspanningen bekocht ik in de laatste ronde. Indien ik wat meer de kat uit de boom had gekeken, dan zat er zelfs een vierde of vijfde plaats in.'

‘Maar deze lichte terugval kon de pret niet drukken', gaat de renner van BKCP-Powerplus verder.

‘Ik bewees dat ik niet missta tussen de profs. Ook in Overijse had ik dit graag getoond. Maar zaterdagavond kreeg ik last van de maag en de darmen. Vermoedelijk een buikgriepje. Er zat niets anders op dan te rusten en de Druivencross op televisie te volgen. Jammer, want deze klassieker had ik graag gereden. Ook de komende dagen moet ik mij nog gedeisd houden. Het heeft geen zin om mij nu te forceren. Anders zou het harde werk dat ik op stage in Spanje verrichtte voor niets geweest zijn.'

De veldrit van Leuven komt normaliter niet in gedrang. Zondag zet Wietse Bosmans opnieuw aan tussen de profs. ‘En ook enkele dagen later kan ik mij in Sint-Niklaas nog eens meten met Sven Nys en co. In die wedstrijden kom ik zonder al te grote druk aan de start. Niets moet alles mag daarin. Maar nadien breekt het zwaartepunt van het veldritseizoen aan. In de drukke eindejaarsperiode wil immers iedereen goed zijn. Daarin staan ook vele belangrijke klassementscrossen op het programma. De Wereldbeker, waarin ik aan de leiding sta, steekt er bovenuit. En ook het Belgisch kampioenschap zal er snel aankomen. Daarin neem ik het ook op tegen de profs', aldus de nationale beloftenkampioen.

‘De vorm is in ieder geval aanwezig om een sterke periode af te werken. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft wil ik nu mijn stempel drukken in de beloftenwedstrijden', besluit de Noorderkempenaar die op 30 december 21 wordt.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport