Food

Ga eens eten afhalen bij de buren

Ga eens eten afhalen bij de buren

Foto: Shutterstock

Frances Van Assche (23) en Adélaïde Ranjard (26) hebben de site Thuisafgehaald.be opgericht, een platform voor thuiskoks die hun maaltijden online willen verkopen aan een interessante prijs.

Tot voor kort maakte Van Assche elke avond eten voor haar vriend en zijn broer met wie ze samenwoont. Door hun job zijn de mannen echter vaak in het buitenland, waardoor de jonge vrouw voor zichzelf moest koken. Dat vond ze niet leuk en samen met haar vriendin Adélaïde Ranjard kwam ze op het idee om maaltijden te delen met haar buurtgenoten via Thuisafgehaald.be.

‘We binden de strijd aan met afhaalrestaurants en fastfoodketens die hun eten in verschillende aluminium bakjes gewikkeld in papier meegeven. Aan het einde van de avond hou je een berg afval over. Wij raden elke afhaler aan om zijn eigen herbruikbare potje mee te brengen. Bovendien willen we een meer open geest creëren door mensen van verschillende culturen met elkaar in contact te brengen’, klinkt het in de officiële persmededeling. De bedenkers, die toegeven dat het project nog in zijn kinderschoenen staat, hopen dat er op termijn genoeg thuiskoks zullen zijn voor het aantal afhalers.

De werkwijze van de site is heel eenvoudig. Thuiskoks die hun maaltijden aanbieden, geven op welke ingrediënten ze gebruiken, hoeveel porties er beschikbaar zijn, tot welke datum geïnteresseerden kunnen bestellen en tegen welk bedrag. Aanbieders kunnen ook een foto van het desbetreffende gerecht online plaatsen. Wanneer een thuiskok een bestelling accepteert, ontvangt een afhaler een bevestiging via e-mail. Het afgesproken bedrag wordt contant en gepast betaald.

Wil je zelf ook koken voor anderen en nieuwe gerechten proeven? Registreer je dan gratis via deze link.

 

 

Corrigeer