Lager- en secundair onderwijs in Wervik verhuizen volgend schooljaar naar nieuwe locaties

Scholengroep Sint-Jan investeert 7 miljoen euro

Scholengroep Sint-Jan investeert 7 miljoen euro

De directeur Marc Depuydt en Lieven Vandekerckhove investeren zeven miljoen euro in de scholen van Sint-Jan Foto: evr

Wervik -

Scholengroep Sint-Jan, met scholen in Menen, Wervik en Wevelgem investeert zeven miljoen euro in de renovatie van schoolgebouwen. Volgend schooljaar verhuizen in Wervik het basis- en het secundair onderwijs van de scholengroep.

De leerlingen van de vrije basisschool De Graankorrel en van het secundair onderwijs van het Sint-Jozefscollege krijgen volgend schooljaar een nieuw onderkomen in Wervik. Het lager onderwijs van de Graankorrel verhuist in zijn geheel naar het Sint-Jozefscollege. Het secundair onderwijs verhuist naar de vestiging in de Koestraat.

Eén jaar later, in 2014, is het de beurt aan de kleuters. Die verhuizen van de Koestraat naar de afdeling in de Grauwe Zusterstraat.

Omdat de ingang van het Sint-Jozefscollege in de Sint-Jorisstraat voorgoed verdwijnt, verandert het adres van de school naar de Magdalenastraat.

Alles in één campus

Volgens Lieven Vandekerckhove, coördinerend directeur van scholengroep Sint-Jan, moet de grote verhuis ervoor zorgen dat de school efficiënter tewerk kan gaan.

‘Momenteel is zowel de kleuterschool als het basis- en secundair onderwijs verspreid over verschillende vestigingen, waardoor we per school onder andere met twee verschillende onthaaldiensten moeten werken. Als alles in één campus wordt ondergebracht, zal het voor zowel de leerlingen als het personeel een stuk eenvoudiger zijn.'

Tijdens de zomermaanden krijgen de schoolgebouwen een opfrisbeurt en worden ze aangepast aan de komst van andere leerlingen.

Ook elders investeringen

In totaal investeert scholengroep Sint-Jan zeven miljoen euro in het opsmukken van zijn scholen in Menen, Wervik en Wevelgem. Van die zeven miljoen euro gaat er 800.000 euro naar de schoolgebouwen in Wervik. In de scholen in Wevelgem wordt er 1,2 miljoen euro geïnvesteerd en in Menen wordt vijf miljoen euro geïnvesteerd.

‘We hebben opgelijst welke scholen welke investeringen nodig hebben. Het geld gaat onder meer naar labo,- techniek- en computerklassen.'

De scholengroep investeert zelf in zijn gebouwen, het geld komt niet van de overheid.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio