Club Brugge begrijpt beslissing Belfius om sponsoring te stoppen

Club Brugge begrijpt beslissing Belfius om sponsoring te stoppen

Foto: Photo News

Club Brugge heeft alle begrip voor de beslissing van Belfius om na het seizoen 2013-2014 de sponsoring van de voetbalclub stop te zetten. Dat laat Club-manager Vincent Mannaert in een persbericht. weten.

'Een langlopende samenwerking van meer dan 15 jaar tussen een voetbalclub en een shirtpartner is uitzonderlijk. De samenwerking verliep en verloopt uitstekend en we hebben alle begrip voor de beslissing', zegt Mannaert.

Communicatiedirecteur Dirk Smet van Belfius zegt dat de bank in een kostenbesparingsoefening zit, 'waarbij alle belangrijke financiële engagementen kritisch tegen het daglicht worden gehouden. Gezien de nieuwe strategie van de bank kunnen we ons naar de toekomst toe niet langer engageren'. De bank besloot het bestaande contract, dat tot en met 30 juni 2014 loopt, niet te verlengen.


'De samenwerking met Club Brugge betekende voor ons een grote meerwaarde bij het proces van onze naamsverandering en levert ons heel wat naamsbekendheid op. 'We zullen eind volgend seizoen dan ook terugblikken op een uiterst succesvolle samenwerking en kijken ernaar uit om het komende anderhalf jaar nog een aantal unieke projecten samen uit te rollen', aldus Smet.

 'Dat de aandacht van Belfius in de toekomst wat sponsoring betreft meer naar lokalere initiatieven zal gaan, begrijpen wij. We zullen eind volgend seizoen dan ook in de beste omstandigheden afscheid nemen van onze shirtpartner. We zullen nu rustig de tijd nemen om een nieuw shirtpartnership af te sluiten', zegt Mannaert.

Belfius is sinds begin 1997 shirtpartner van Blauw-zwart. Eerst prijkte Gemeentekrediet op de shirts, dan Dexia sinds 2000 en sinds 2012 het huidige Belfius.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.