Vermaelen mist penalty, Arsenal-fans willen coach Wenger weg

Onze landgenoot Thomas Vermaelen is van held naar antiheld gegaan in de Capital One Cup (de vroegere League Cup) in Engeland na verlies met de strafschoppen van Arsenal tegen Bradford, een ploeg uit de League Two (vierde klasse). Vermaelen trapte zijn strafschop tegen de paal waardoor Arsenal uitgeschakeld werd in de kwartfinales.

Nochtans had Arsenal zijn zinnen gezet op deze Cup om eindelijk een einde te maken aan een lange periode zonder trofee. De laatste trofee voor de Gunners was de FA Cup in 2005. Daarom trad Arsenal ook zo goed als met zijn sterkste elftal aan. Arsenal heeft nu één zege behaald in zijn jongste zes matchen, over alle competities bekeken.

Arsenal kwam al na een kwartier op achterstand bij Bradford en het was Vermaelen die 3 minuten voor tijd met het hoofd de gelijkmaker kon binnenkoppen. In de verlengingen werd niet meer gescoord, Arsenal ging eruit na de strafschoppen.

In The Telegraph zei coach Wenger dat de ploeg ‘niet echt beschaamd’ is met de nederlaag omdat de spelers er alles aan gedaan hebben om te winnen. ‘We zijn meer teleurgesteld en gefrustreerd. Wanneer je uitgeschakeld wordt, is dat nooit goed voor Arsenal. We hebben onze kansen niet afgemaakt. We geraken hier wel over. Onze aandacht gaat nu naar de volgende match.'

Maar een meerderheid van de fans willen de Fransman, die sinds 1996 bij Arsenal is, weg als coach. Bij een poll van de krant The Sun stemde iets meer dan 60 procent van de deelnemers voor het opstappen van Wenger.

Bekijk hier zowel het doelpunt als de penaltymissr van Thomas Vermaelen.

  

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.