'Lukaku is voorbeeld hoe het niet moet'

© afp

Lazar Markovic, het toptalent van Partizan Belgrado, staat in de belangstelling van onder meer Chelsea. Maar Mateja Kezman, die ooit nog bij Chelea speelde en nu bij Bate Borisov, raadt zijn landgenoot een transer naar Chelsea af. 'Kijk maar naar Lukaku',zegt Kezman.

rvh

Kezman heeft geen hoge dunk van het transferbeleid van Chelsea. Volgens hem trekt de Londense club heel wat toptalent aan dat nadien wegkwijnt bij de ploeg.

'Markovic heeft heel veel talent en een enorm potentieel. Maar ik vrees dat hij bij Chelsea snel van de radar zal verdwijnen. Er zijn voorbeelden genoeg van Europese toptalenten die plots in het niets opgaan als ze bij Chelsea getekend hebben. Kijk maar naar Romelu Lukaku. Hopelijk doet Markovic niet dezelfde stommiteit, zegt Kezman in een Servische krant.

Kezman trok zelf op jonge leeftijd naar PSV. 'Ik had destijds ook een bod van AC Milan op zak, maar ik besefte maar al te goed dat de Nederlandse en de Spaanse competitie gewoon de beste opties zijn voor jonge talenten.'

Meer over Chelsea

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie