Genk slaat Zulte Waregem al knock-out in beker

Genk staat al met anderhalf been in de halve finales van de Beker van België. In de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Zulte Waregem gingen de Limburgers met zware 0-5-cijfers winnen in het Regenboogstadion. Barda, Gorius en De Ceulaer scoorden voor rust, Buffel en opnieuw De Ceulaer maakten na rust de terugwedstrijd op 16 januari overbodig met een forfait-eindscore.

Het wedstrijdbegin in deze topper was traag, maar bij de eerste kans was het wel meteen raak. Benji De Ceulaer presenteerde de 0-1 op een schoteltje aan Elyaniv Barda. De jongens van Dury waren nog maar net bekomen van de 0-1 of het stond al 0-2: onoordeelkundig verdedigen lag voor een stuk aan de basis van het doelpunt van Julien Gorius.

De Limburgers lieten het initiatief dan aan Zulte Waregem maar dat leverde voor de thuisploeg geen gevaar op. Integendeel, het was Racing Genk dat nog eens kon scoren via De Ceulaer.
Pas in de slotfase van de eerste helft stak Zulte Waregem een paar keer de neus aan het venster maar tot doelpunten leidde dit niet.

Forfait

De thuisploeg kwam iets agressiever uit de kleedkamers maar kreeg al na zes minuten een (nieuwe) koude douche. Thomas Buffel werd goed de diepte ingestuurd en scoorde koelbloedig met een schuine schuiver de 0-4.

Ondanks de vriestemperaturen konden de Genkse fans zich onbloot bovenlichaam blijven opwarmen aan het spel van hun club: De Ceulaer maakte de afstraffing nog voor het uur compleet en bracht met zijn tweede van de avond de forfait-eindcijfers op het bord.

Zelfs de eerredder kwam er niet, ondanks een schuchter slotoffensief van Essevee: Ivan Lendric trapte op Van hout en andere invaller Thorgan Hazard trof met twee vrije trappen evenveel het doelhout: eentje spatte uiteen op de lat, de andere op de paal. Ook een vluchtschot van Leye zoefde nipt naast.

Limbombe, Kumordzi en Plet lieten in één en dezelfde fase uiteindelijk zelfs nog de 0-6 liggen.

Zondag staan de nummers twee en drie van de competitie weer tegenover mekaar in de Jupiler Pro League.

Uitslagen kwartfinales (heen):

AA Gent - Anderlecht 1-1
Cercle Brugge - KV Oostende 2-1
STVV - Kortrijk 0-0
Zulte Waregem - Racing Genk 0-5

De terugwedstrijden worden afgewerkt op 16 januari

Corrigeer