Druk kruispunt wordt ovonde

Druk kruispunt wordt ovonde

Het drukke vijfarmige kruispunt wordt straks een ovonde. Foto: kvh

Kaulille -

Het grote kruispunt in Kaulille zal omgevormd worden tot een ovonde. Het drukke vijfarmige kruispunt veroorzaakt elke dag heel wat opstoppingen. Daarom zijn het Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur principieel overeengekomen dat het drukke kruispunt heringericht moet worden.

Vooral tijdens de spitsuren is het bijzonder druk op het kruispunt en ontstaan er files. ‘Vandaag is dat nog meer dan anders door de werken in het centrum van Lozen. Het doorgaand verkeer wordt via Kaulille omgeleid', zegt burgemeester Jos Claessens (Nieuwe Unie). ‘Maar het kruispunt in Kaulille wordt ook druk bereden door automobilisten die richting Nederland, of omgekeerd richting Noord-Limburg rijden. Tussen 16 en 17 uur staan auto's al snel een kilometer aan te schuiven.' Volgens burgemeester Jos Claessens en huidig schepen van Openbare Werken Erik Vanmierlo (SP.A) is het een goede zaak dat het kruispunt omgevormd wordt tot ovonde. ‘De Fabriekstraat, Kettingbrugweg, Kaulillerdorp en de Bosschelweg krijgen aansluiting op de ovonde', meldt schepen Vanmierlo. De Lillerbaan wordt niet mee opgenomen, omdat de ovonde dan te groot moet worden.

‘In het eerste deel van volgend jaar start het Agentschap Wegen en Verkeer met de tekeningen daarmee zullen we naar de bewoners trekken', zegt de burgemeester. De werkelijke aanleg is nog niet voor volgend jaar.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio