Belgisch rugbyteam wint Nations Cup in Dubai

Belgisch rugbyteam wint Nations Cup in Dubai

Foto: BELGA

De Belgische mannenrugbyploeg heeft vrijdag zijn derde en laatste wedstrijd gewonnen van de Nations Cup in Dubai. De Black Devils versloegen titelverdediger Hong Kong met 24-12 en winnen het toernooi.

België had vorige zaterdag de openingsmatch van het toernooi gewonnen tegen de Verenigde Arabische Emiraten: 94-3. Dinsdag ging Afrikaans kampioen Zimbabwe met 28-11 voor de bijl.


De nationale rugbyploeg startte sterk tegen Hong Kong met een try en conversie. De Aziaten, overwegend Angelsaksische expats, konden alleen tegenscoren met een strafschop. Maar ook Alan Williams lukt voor België een strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft benutte Hong-Kong echter nog twee strafschoppen.Ruststand: 10-9 voor België

Na de rust scoorden onze landgenoten al snel een tweede try. Hong-Kong bleef achtervolgen met een vierde strafschop. Maar ook Carlos Fierro lukt een strafschop voor België. Hong-Kong moest in het pack buigen voor de sterke Belgische voorwaartsen en kreeg 2 gele kaarten en strafschoppen tegen wegens spelbederf. Alan Williams, de topscoorder van het tornooi liet deze kansen niet liggen en trapte nog twee keer raak.

Eindstand: België 24 - Hong-Kong 12.
België wint overtuigend dit prestigieuze intercontinentale rugbytornooi en is klaar voor de confrontatie in het voorjaar.
 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.