Antwerp Giants bezorgt leider Okapi Aalstar tweede competitienederlaag op rij

Antwerp Giants bezorgt leider Okapi Aalstar tweede competitienederlaag op rij

Tim Black leidde met 29 punten de Giants naar de overwinning. Foto: wasWAS

Terwijl De Kreuners in het Sportpaleis een laatste keer op het podium stonden, kreunde Okapi Aalstar in de aanpalende Lotto Arena en ging onderuit versus Antwerp Giants. Tim Black leidde de Giants met 23 punten en 9 assists naar winst.

Zonder Chris Young en met John Tofi (met een schouderprobleem een tijd op de bank) ging Okapi Aalstar vrijdagavond na een aangename partij, die werd geremd door een krampachtige arbitrage, voor de tweede opeenvolgende keer onderuit. Okapi Aalstar, de enige Belgische ploeg die Europees overwintert, kreunt dus in de eigen Ethias League. Dat maakt dat door de winst van Bergen bij Leuven Okapi de Henegouwers naast zich krijgen als co-leider.

De overwinning van Antwerp Giants en Oostende zorgt trouwens voor een hergroepering in de Ethias League. Met morgen (dinsdag) de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België tegen een uitgerust Pepinster en zaterdag de competitiewedstrijd tegen Leuven Bears op het programma is het uitkijken of Okapi Aalstar 2012 succesvol afsluit.

‘We hebben geen brede kern en het uitvallen van Young doet ons pijn. Hij zal waarschijnlijk deze week niet kunnen aantreden. Of de Europese campagne ons na Nieuwjaar punten zal kosten? Ik denk dat wel. Zeker na een Europese verplaatsing gaan de Belgische ploegen in de Ethias League onderuit. Tegen Antwerp Giants hadden we kansen. Details nekken ons, maar mijn felicitaties aan de Giants die met de terugkeer van Tim Black snel zullen oprukken in het klassement', zei coach Brad Dean van Okapi Aalstar.

T im Black leidde Antwerp Giants na een 40-35-voorsprong halfweg zijn team met 23 punten en 9 assists, waarvan twee prachtige naar de met alley-oops uitpakkende Jean-Marc Mwema, naar 83-72-winst. De eindcijfers waren overdreven en Okapi Aalstar had via Ryan Thompson, de met 4 op 6 bommen uitpakkende Thomas Dreesen, John Tofi en Jason Clark bij 57-62 immers uitzicht op winst. Tim Black (10 op 11 vrijworpen), Bryan Hopkins en Jason Love hielden de winst in Antwerpen. ‘Dit hadden we nodig. Als we nu enkele wedstrijden op rij kunnen winnen is een plaats bovenaan een feit', zei de eindelijk fitte Tim Black.

ANTWERP GIANTS: (29 op 69, 7 op 23 driep., 18 op 22 vr. en 25 f.) LOVE 5-6, MOORS 2-2, HOPKINS 5-9, MWEMA 12- 2, THONDIQUE 2-6, Black 10-13, Biggs 2-5, De Zeeuw 2-0, Reed 0-0 OKAPI AALSTAR: (24 op 50, 4 op 16 driep., 20 op 25 vr. en 21 f.) CLARK 4-13, RAIVIO 0-2, THOMPSON 12-7, DREESEN 8-6, TOFI 7-3, Hartsock 2-0, Van Langenhove 0-0, Steinbach 0-0, Anderson 2-6

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.