Dode dolfijnen herdacht

Dode dolfijnen herdacht

Vier engelen dragen een doodskist. De zeven kruisjes verwijzen naar de dolfijnen die gestorven zijn in het dolfinarium.

Brugge -

De vereniging Vrienden van Dolfijnen blijft actie voeren tegen het Brugse Dolfinarium. Ze vindt niet kunnen dat dieren in gevangenschap leven. Met een optocht werden de overleden dolfijnen te herdacht.

Twintig actievoerders stapten zaterdagnamiddag van het Dolfinarium naar de Brugse Markt. De actievoerders waren uitgedost als engelen, die een doodskist droegen. Zeven kruisen stelden de dode dieren voor. ‘Tussen 2010 en ‘12 zijn vijf dolfijnen overleden in het Dolfinarium', vertelt Frauke De Sterck. ‘Volgens ons toont dit aan dat er daar iets aan de hand is. De dieren leven in een veel te klein betonnen bassin. Huid en ogen worden geïrriteerd door de chemicaliën, de dieren worden verplicht om cirkels te zwemmen, terwijl ze in de natuur tot 150 km per dag afleggen.' Dolfijnen kunnen het best in open zee leven', vindt Frauke. die benadrukt dat het Boudewijnseapark geen gesprek wil.

Bernard Logghe zegt dat de vereniging liegt. ‘Wij kopen speelgoed zodat de dolfijnen voldoende bezigheid hebben', reageert hij. ‘Jaarlijks worden wij gecontroleerd. Alles ik oké.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio