Omega Pharma-Quick Step houdt op 15 januari als ploegpresentatie een baanmeeting met alle renners

Duel Boonen-Cavendish op de Blaarmeersen?

Duel Boonen-Cavendish op de Blaarmeersen?

De renners van Omega Pharma-Quick Step oefenden de voorbije weken al op de Gentse wielerbaan. Foto: photopress.be

Een duel Tom Boonen-Mark Cavendish op de piste? Het kan want Omega Pharma-Quick Step kiest op dinsdag 15 januari met een baanmeeting voor een heel aparte ploegpresentatie op de piste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent.

Op 15 januari wordt het allereerste kampioenschap van Omega Pharma-Quick Step gehouden. Daarmee zorgt de Belgische WorldTourploeg van Patrick ­Lefevere voor een wereldwijde primeur. Ploegvoorstellingen zijn meestal verplichte, saaie nummers om het nieuwe seizoen aan te kondigen en de media en de sponsors te plezieren. Vandaar deze creatieve move van de marketingcel van OPQS.

Of het tot een spurt komt tussen de op de baan geschoolde Mark Cavendish en Tom Boonen in Gent is niet enkel afhankelijk van de spurtkwaliteiten van de twee. ‘Iedereen die niet naar Australië gaat voor de seizoenstart, doet eraan mee. Onderschat pistiers als Terpstra en Keisse niet. Ook Martin kan op de baan uit de voeten', zei persverantwoordelijke Alessandro Tegner.

Totaalspektakel

De aanwezigheid van Cavendish verraadt meteen dat hij niet voor de Tour Down Under kiest als allereerste inrijronde voor zijn nieuwe werkgever. Voor Cav is de ploegpresentatie meteen ook back to the track , want hij sleet een deel van zijn jeugd op de piste. Als jonge prof reed hij nog de Gentse zesdaagse met Tourwinnaar Bradley Wiggins. Bij Boonen ligt dat wat anders. Hij kent de openluchtbaan van Roubaix even goed als Roger De Vlaeminck, maar indoor is hij niet bepaald een topper. ‘Het was de bedoeling dat ook Tom testen deed op de baan van de Blaarmeersen, maar dan werd hij ziek', zegt Tegner.

‘Omega Pharma-Quick Step wil van de voorstelling een echt baanevenement maken dat de sfeer van de Gentse Zesdaagse oproept', zegt de Italiaanse ploegwoordvoerder vanop het oefenkamp in Palma de Mallorca. ‘Zowel de baanronde, eliminatie, sprint als teamspurt staan op de affiche. Keisse rijdt ook achter de derny. Het wordt een totaalspektakel met muzikale omlijsting.'

Tickets via site OPQS

Omega Pharma-Quick Step werkt al sinds vorig jaar hard aan de binding van de ploeg met de fans. ‘We hebben het gevoel dat renners op de fiets de avond specialer maken. Het is hun natuurlijke biotoop', zegt ploegmanager Patrick Lefevere. ‘De baan van de Blaarmeersen wordt hun podium. Dit wordt dus een wielerevenement in de echte zin van het woord.'

De voorbije weken trainden de Belgen van Omega Pharma-Quick Step dikwijls in het Centrum Eddy Merckx. ‘Dit wordt in de eerste plaats een avond voor onze sponsors, maar ook voor de fanclubs van onze wielrenners én het team', zegt Tegner. ‘Daarnaast denken we aan een vierhonderdtal plaatsen voor de ­wielerfreaks. Hoe je die tickets kunt winnen, wordt vanaf volgende week duidelijk op onze webstek www.omegapharma-quickstep.com. Daar is via­ ­ Channel 10 ook in België een live stream te zien van deze ploegpresentatie op de piste.'

Renson achterwerksponsor

De Belgische WorldTourploeg kondigde gisteren ook de komst aan van Renson als de nieuwe ‘achterwerksponsor' voor de volgende twee seizoenen. ‘Renson is een Europese firma die haar hoofdkwartier heeft in Waregem, of dezelfde regio van onze andere sponsors Omega Pharma, Quick Step en Latexco. Ik ben er blij om', aldus Lefevere.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.