Vaneigens wordt opnieuw vaste afsluiter van 'Man bijt hond'

Vaneigens wordt opnieuw vaste afsluiter van 'Man bijt hond'

Foto: VIER

Het blijft dan toch niet bij een eenmalige comeback: de prettig gestoorde familie Vaneigens, met Frank Focketyn als Pappie en Tania Van der Sanden als Mammie en Pappie, komt officieel terug als afsluiter van het Woestijnvis-magazine ‘Man bijt hond’.

Maandagavond werd de eerste sketch op Vier uitgezonden. Daarmee blaast Woestijnvis de legendarische rubriek, die van 1997 tot 2000 Man bijt hond afsloot op Eén, nieuw leven in.

Vorige week maakten de Mammie en Pappie al een comeback in een promofilmpje om de verhuizing van Man bijt hond van donderdag naar maandag aan te kondigen. Toen solliciteerde de familie Vaneigens nog zonder succes naar een vaste plek in het programma.

‘Die trailer vonden we bij Woestijnvis zo plezant dat we het idee kregen om de familie Vaneigens effectief terug te halen naar het programma. Jan (Eelen, red. ) heeft twee dagen bedenktijd gevraagd en achteraf bleek dat hij in die tijd al stiekem aan nieuw materiaal aan het schrijven was. Het is allemaal heel spontaan gegroeid', zegt Goris.

De sketch van maandagavond werd ook maandag pas opgenomen, met grotendeels dezelfde ploeg van twaalf jaar geleden. ‘We draaien zelfs met dezelfde cameraman van toen. Het was alsof de tijd had stilgestaan', zegt Goris.

Voorlopig is het nog niet duidelijk welke familieleden nog zullen terugkeren. ‘Alle figuren van vroeger kunnen terugkomen', zegt Olivier Goris, programmadirecteur bij Woestijnvis.

Thuiskomen

Voor actrice Tania Van der Sanden voelde haar personage Mammie vertrouwd aan. ‘Noem het gerust een beetje thuiskomen', zegt ze. ‘Ik merk dat de rustpauze deugd heeft gedaan: de creativiteit en de dynamiek zijn sterker dan ooit.'

Met de populaire rubriek en de verhuizing naar maandag hoopt Vier Man bijt hond te reanimeren. Het zestiende seizoen haalde op donderdag gemiddeld 179.000 kijkers.

Toen het magazine nog op Eén liep, lokte het vlot over het miljoen livekijkers. In februari brak het op Eén zelfs zijn eigen kijkcijferrecord, met zo'n 1,3 miljoen livekijkers.
 

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees