Food

Tom Waes opent tweede bar in Antwerpen

ANTWERPEN -

Televisiemaker Tom Waes heeft de barmicrobe duidelijk te pakken. Naast zijn wijnbar Soho opent hij nu ook een tweede Antwerpse bar, in samenwerking met het restaurant Umami.

Op 18 oktober opende Umami de deuren, een gloednieuw restaurant op de kaaien in Antwerpen. Het etablissement brak radicaal met het provinciale karakter van de brasseriecultuur. Met haar eigentijdse interpretaties van Oosterse gerechten wil het restaurant een ontmoetingsplaats met een kosmopolitische uitstraling zijn.

Het restaurant kon onze culinaire recensent Bruno Vanspauwen alvast bekoren (lees zijn recensie) en hij was niet alleen, want amper twee maanden later wordt de zaak al uitgebreid. Vlak naast het restaurant kunt u nu terecht in de gelijknamige cocktail- en sakébar. Onder meer Tom Waes, die ook al  wijnbar Soho op de Marnixplaats opende, zet zijn schouders mee onder dit project.

Luc Hoornaert, de eigenzinnige importeur van Japanse producten, stelde de sakékaart van Umami samen. Hij werkte in het verleden ook al voor internationale, gerenommeerde restaurants zoals Nobu, Hakkasan en Zuma. Kleine Oosters geïnspireerde gerechtjes als Fresh Fried Squid, Duck Spring Roll en Ebi Fry zullen aangeboden worden om de saké of de cocktails te begeleiden.

Praktische info

Umami, Luikstraat 6-8, 2000 Antwerpen, www.umami-antwerp.be

De bar is open van dinsdag tot en met zaterdag, vanaf 17.00 uur. Op donderdag, vrijdag, zaterdag zorgt een dj voor aangename muziek. Tijdens de Kerstperiode is de bar wel enkel op donderdag,vrijdag en zaterdag open.

Corrigeer