Kerstmarkt Neeroeteren ontaardt in zatte ruzie

Neeroeteren -

De kerstmarkt van Neeroeteren kende dinsdag rond 1.30 uur een pijnlijk einde. Tientallen amokmakers kregen het met elkaar aan de stok. De politie moest hulp van collega's uit andere zones oproepen en had een uur nodig om iedereen te bedaren.

In Neeroeteren ontaardde na middernacht de kerstmarkt die maandagavond opende. Enkele tientallen mensen maakten rond 1.30 uur heel wat amok in het centrum. De lokale politie Maasland kon de verhitte situatie niet alleen de baas en ze moesten de hulp inroepen van de collega's van Lanaken-Maasmechelen en Noordoost-Limburg. ‘Er waren zo'n vijf patrouilleploegen nodig om de gemoederen te bedaren. Pas na ruim een uur was alles opnieuw rustig', zeggen ze bij de lokale politie Maasland

Een ruzie tussen twee mannen in de Sint-Lambertuskerkstraat was de aanleiding van de commotie. Daarbij werden enkele rake klappen uitgedeeld. Dat werkte als een rode lap op een stier en vele anderen moeiden zich en kregen onderling heibel. ‘De mensen hadden heel wat gedronken en er ontstond wat duw- en trekwerk. Daarbij werden verwijten heen en weer geslingerd.' Arrestaties werden er niet verricht en er zijn ook geen vernielingen aangebracht.

Haantjesgedrag

Volgens getuigen viel het allemaal nog mee. ‘Het ging niet om een massale vechtpartij. We zagen groepjes heen en weer lopen. Een beetje haantjesgedrag waarbij wat geroepen werd. Maar doordat ze de hele straat van voor tot achter afliepen was er overal wat commotie. Het is natuurlijk jammer dat dit is gebeurd. Hopelijk heeft dit niet te veel gevolgen voor dit drukbezochte evenement want zware klappen zijn er niet gevallen.'

Er gaan nu geruchten dat de organisatie van de jaarlijkse kerstmarkt door dit incident volgend jaar in het gedrang komt. ‘Zoiets wordt snel gezegd', reageert burgemeester Jan Creemers (CD&V). Hij was zelf niet op de kerstmarkt, maar hoorde wel van de feiten. ‘Ik ontvang binnen enkele dagen het administratief verslag van de politie. Daaruit zal moeten blijken wat er nu precies gaande is geweest. Pas dan trekken we eventuele conclusies. Het is echt veel te vroeg om te oordelen', besluit hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio