Herman De Croo in tranen bij afscheid gemeenteraad

Herman De Croo pinkte een traantje weg. Foto: edp

Nederbrakel -

Op het einde van de gemeenteraad werd afscheidnemend burgemeester Herman De Croo (Open VLD) maandagavond even emotioneel toen alle gemeenteraadsleden hem een staande ovatie gaven. ‘Toen ik ook de oppositie zag rechtveren voor mij, kreeg ik even de krop in de keel en werd het me net iets te veel', geeft De Croo toe. Ook de oppositie eerde hem. ‘Nooit was er enig negativisme tussen ons', vertelde Noël Morreels (CD&V). ‘We hebben dikwijls gediscussieerd en soms lang moeten aandringen, maar nooit gingen we op een negatieve manier met elkaar om.'

Marcel Saeytijdt (Open VLD) vatte het kernachtig samen: ‘Brakel was Brakel niet geweest zonder De Croo.' Ook de SP.A-fractie sprak lofbetuigingen uit voor de burgemeester waarmee ze de voorbije zes jaar in de coalitie zetelden.

Ludiek schilderij

Als afscheid – na 48 jaar gemeenteraad – kreeg Herman De Croo een schilderij van de Brakelse kunstenaar-cartoonist Boudewijn Thijs. De cartoon stelt De Croo voor die op zijn paard door Brakel rijdt. De prent bulkt van de ludieke verwijzingen naar momenten uit het leven van De Croo. Tussen het publiek hadden de nieuwkomers al plaats genomen. Zoon Alexander De Croo en Marijn Devalck kwamen al eens de sfeer opsnuiven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio