Marc Dierickx bouwde een parcours met veel variatie

Sint-Niklaas -

De Grote Prijs ‘De Ster' is dood. Leve de Nissan-Cibel Cyclocross van het Waasland. De organisatie blijft wel in handen van de vzw Grote Prijs De Ster die buiten het Sint-Niklase Stadsbestuur maar liefst negen medewerkende sportclubs groepeert.

We hebben al eerder uitgebreid uit de doeken gedaan hoe moeilijk het was een geschikte datum te vinden. Een veldrit laten betwisten op 2 januari zoals in het verleden was sowieso geen optie meer. Uiteindelijk werd geopteerd voor de voorlaatste woensdag van december, in volle aanloop naar de eindejaarsfeesten.

Ook aan de omloop werd uitvoerig gesleuteld. Wie anders dan parcoursbouwer Marc Dierickx kan ons de nodige details geven. ‘In vergelijking met vroeger krijgen de renners een volledig vernieuwd parcours voorgeschoteld. De start en aankomst vinden plaats op een atletiekpiste (van AC Waasland, msw). Dat is uniek voor België. We hebben er alles aan gedaan om de omloop zo compact mogelijk te houden. Zeker een goede zaak voor het publiek en ook voor de renners. Het parcours is 3100 m lang', aldus de gewezen Wase profrenner.

‘Ik zou het niet als echt zwaar willen omschrijven. Het is alleszins een parcours met veel variatie. De renners krijgen te maken met een schans aan de vijver, een springmuurtje, een amfitheater, een lastige strandstrook... Er zit van alles in. Het wordt zeker een snelle wedstrijd. De deelnemers doen nu éénmaal ook delen van de weg en de volledige piste van 400 m aan', verduidelijkt Dierickx.

Wie schuift hij als mogelijke favoriet(en) naar voren? ‘Veel hangt af met welke motivatie renners als Niels Albert en Sven Nys aan de start komen. Na Sint-Niklaas wacht hen immers een heel druk eindejaarsprogramma. Hoe is het met de conditie van Lars Boom gesteld? Misschien krijgen we wel een winnaar uit de tweede rij?

Corrigeer