DSK blijft verdachte in prostitutienetwerk

DSK blijft verdachte in prostitutienetwerk

Foto: REUTERS

Het Franse hof van beroep in Douai heeft woensdag besloten de rechtszaak tegen voormalig IMF-chef Dominique Strauss-Kahn door te zetten. Hij wordt verdacht van pooierschap. Zijn advocaten zeggen dat ze naar Cassatie zullen stappen.

De zogenaamde Carlton-affaire draait rond een vermoeden van georganiseerde luxeprostitutie en pooierschap in het noorden van Frankrijk. DSK zou betrokken zijn geweest bij het organiseren van feestjes met prostituees.

Volgens de advocaten van Strauss-Kahn zijn de rechters die onderzoek doen naar de zaak 'bevooroordeeld'. Ze eisten daarom dat het onderzoek naar DSK wordt afgesloten en dat hun cliënt niet vervolgd werd. De rechters gingen hier echter niet in mee.

Strauss-Kahn heeft toegegeven dat hij wel degelijk 'libertijnse' bijeenkomsten bezocht, maar hij zei niet te weten dat sommige vrouwen betaald werden voor hun aanwezigheid.

De zaak is een zoveelste aflevering in een internationale juridische saga over DSK's seksuele escapades. Daardoor moest de man zijn presidentiële ambities al opbergen. Eerder ontliep hij ook al een proces rond de mogelijke aanranding van een kamermeisje.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees