Messi is geen Sporter van het Jaar in Argentinië

Messi is geen Sporter van het Jaar in Argentinië

Niet stervoetballer Lionel Messi, maar wel bokser Sergio Martinez is dinsdagavond in Argentinië verkozen tot Sporter van het Jaar.

De 37-jarige ‘Maravilla', WBC-wereldkampioen bij de middengewichten, kreeg van de vereniging van sportjournalisten meer stemmen dan Messi. Dat is verrassend, want de sterspeler van Barcelona scoorde dit seizoen in alle competities maar liefst 90 doelpunten en verbrak daarmee het legendarische record van de West-Duitser Gerd Müller.

Martinez dankt zijn verkiezing aan zijn kamp van midden september in Las Vegas tegen de Mexicaanse titelverdediger Julio Cesar Chavez Junior. Na twaalf ronden duidden de scheidsrechters de Argentijn unaniem aan als winnaar.

Messi werd wel verkozen tot Beste Voetballer van het Jaar. Hij haalde het voor collega-internationals Sergio Agüero (Manchester City) en Gonzalo Higuain (Real Madrid).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.