Nicolas Colsaerts pendelt in 2013 tussen Europese Tour en Amerikaans circuit

Nicolas Colsaerts pendelt in 2013 tussen Europese Tour en Amerikaans circuit

Foto: Photo News

BRUSSEL -

Nicolas Colsaerts heeft woensdag op een persconferentie in Brussel zijn licht laten schijnen over zijn golfprogramma voor 2013. De 30-jarige Brusselaar speelt komend seizoen ongeveer 26 toernooien en pendelt tussen de European Tour, waar hij zo'n vijftien toernooien afwerkt, en de Amerikaanse PGA Tour, waar hij eind dit jaar zijn kaart voor kon afdwingen.

De ‘Belgian Bomber' heeft volgens zijn coach Michel Vanmeerbeek een spectaculair seizoen achter de rug. Hij won het WK Match Play en schreef met de Europese selectie ook de prestigieuze Ryder Cup (waar hij onder meer Tiger Woods klopte) op zijn palmares. Colsaerts werkt normaal gezien negentien toernooien af op Amerikaanse bodem, en dat is nieuw. Vroeger focuste ‘s werelds nummer 36 zich immers vooral op de Europese toernooien.

Van eind januari tot midden april speelt Colsaerts zes of zeven toernooien op Amerikaanse bodemn waaronder de Augusta Masters. “Na mijn deelname aan de Ryder Cup wordt dat een tweede kinderdroom die uitkomt”, klonk het. Colsaerts speelt ook de US Open (13-16 juni), verdedigt zijn wereldtitel op het WK Match Play in Bulgarije en komt ook in actie op de British Open en de Open de France. De laatste maanden van het jaar trekt hij opnieuw naar Amerika, waar hij ook de plays-offs van de Fedex Cup probeert te bereiken. Colsaerts beëindigt zijn seizoen in Azië.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.