Bart De Wever legt vrijdag de eed af als burgemeester

Bart De Wever legt vrijdag de eed af als burgemeester
Antwerpen -

In het Antwerpse provinciehuis heeft gouverneur Cathy Berx woensdag opnieuw elf toekomstige burgemeesters ontvangen voor hun eedaflegging. In totaal kwamen nu al 52 van de 70 Antwerpse steden en gemeenten aan de beurt.

Vrijdag is het aan de toekomstig burgemeester van Antwerpen zelf, Bart De Wever (N-VA). Diens benoemingsbesluit is intussen al ondertekend door Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois.

Woensdag kwamen vijf burgemeesters uit het arrondissement Mechelen en zes uit Turnhout langs bij de gouverneur. De eerste groep bestond uit CD&V'ers Walter Horemans (Berlaar), Paul Verbeeck (Nijlen), Koen Van den Heuvel (Puurs) en Peter Van Hoeymissen (Sint-Amands), naast Guido Vaganée (Bonheiden, N-VA). Vanuit de Kempen kwamen Frank Wilrycx (Merksplas, Leefbaar Merksplas) en Jos Engelen (Meerhout, CD) de eed afleggen, net als zijn CD&V-collega's Tinne Rombouts (Hoogstraten), Leo Nys (Oud-Turnhout), Josee Jansens (Vosselaar) en Guy Van Hirtum (Westerlo).

Toekomstige burgemeesters zijn op 1 januari pas effectief benoemd voor de komende zes jaar als ze voor of op die dag de eed hebben afgelegd.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S