Lotto-Belisol met amper gewijzigde ploeg klaar voor 2013

Lotto-Belisol met amper gewijzigde ploeg klaar voor 2013

Foto: Photo News

HASSELT -

Lotto-Belisol zit in volle voorbereiding op het nieuwe wielerseizoen. Na een stage onder de Spaanse zon in Mojacar, stelde de ploeg woensdag in Plopsa Indoor in Hasselt zijn selectie voor 2013 voor. ‘De ploeg is amper gewijzigd en ik hoop dat we dit jaar wel van tegenslag gespaard blijven', vertelde ploegleider Herman Frison.

De aanloop naar 2013 verliep niet vlekkeloos voor Lotto-Belisol. De ploeg moest lang wachten op zijn WorldTour-licentie, iets waar Gianni Meersman gebruik van maakte om te vertrekken naar Omega Pharma-Quick.Step. ‘Ik had natuurlijk liever sneller zekerheid gehad over die licentie, maar er is nooit echt twijfel over geweest. We waren 95 procent zeker dat we ze wel zouden krijgen', aldus Frison.

Op het vertrek van Meersman reageert hij gelaten. ‘Die mogelijkheid was er en Gianni heeft er gebruik van gemaakt. We kunnen hem niks verwijten, maar de manier waarop is wel jammer. Ik denk niet dat wij hetzelfde zouden doen bij een andere ploeg.'

Meersman is de enige vertrekker, de Nederlander Dirk Bellemakers de enige nieuwkomer bij Lotto-Belisol. Jürgen Roelandts, André Greipel, Jelle Vanendert en Jurgen Van den Broeck blijven de speerpunten van het team.

Het team:

Algemeen manager: Bill Olivier
Sportief manager: Marc Sergeant
Ploegleiders: Mario Aerts, Herman Frison, Jean-Pierre Heynderickx, Bart Leysen, Kurt Van de Wouwer, Marc Wauters
Renners: Lars Bak (Den), Dirk Bellemakers, Gaëtan Bille, Brian Bulgaç (Ned), Sander Cordeel, Bart De Clercq, Francis De Greef, Jens Debusschere, Kenny Dehaes, Gert Dockx, André Greipel (Dui), Adam Hansen (Aus), Greg Henderson (NZe), Olivier Kaisen, Maarten Neyens, Vicente Reynes (Spa), Fréderique Robert, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg (Dui), Jurgen Van De Walle, Jurgen Van den Broeck, Tosh Van der Sande, Jonas Van Genechten, Joost Van Leijen (Ned), Dennis Vanendert, Jelle Vanendert, Tim Wellens, Frederik Willems.
 


 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.