FOTO. Stem voor Marinka als Schoonste Boerin van Vlaanderen

Marinka Vercoutere, de Olsense kandidate voor de Schoonste Boerin, organiseerde een tweetal weken geleden een mediastunt in het centrum van Olsene. Het evenement moest de landbouw en de rol van de vrouw in de sector ondersteunen. Je kan nog stemmen voor Marinka tot 9 januari. Hieronder vind je een filmpje over Marinka en de link om jouw stem uit te brengen.

Stemmen voor Marinka

Hier vind je de link naar de Facebookpagina waar je kan stemmen. Het kan nog tot 9 januari 2013.

Schoonste Boerin van Vlaanderen

De kandidates van de verkiezing 'Schoonste Boerin van Vlaanderen' stonden toen op een maand van de grote finale tijdens Agriflanders in Flanders Expo Gent. Naar aanleiding van de feestdagen zetten de dames een feel good-actie op waarbij ze verdienstelijke medeburgers willen verwennen. Daarom vatten de kandidaten op zaterdag 15 december een 9-daagse stedentocht aan. Ze doorkruisten heel Vlaanderen met een John Deere tractor en stopten op 9 locaties om er de schoonste inwoner(s) te verwennen met heerlijke hapjes op basis van hun eigen lekker, gezonde en smaakvolle producten.

De tractor van de Schoonste Boerinnen vertrok in het West-Vlaamse Veurne op 15 december en reed via Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant naar Limburg. Zij hielden bij die gelegenheid ook halt in Olsene, het thuisfront van kandidate Marinka Vercoutere. Er was een rondetafel over de Zultse landbouw, go-carts, spelen, tractorritten, een spel voor volwassenen en de promotie van Wit-Blauw rundvlees.

Het eindpunt was Dilsen-Stokkem op 23 december. Daar vierden de Schoonste Boerinnen hun geslaagde doortocht met een gezamenlijk feestje en een etentje met producten van hun respectievelijke bedrijven.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio