Kermisproject De Ware Vrienden valt in de prijzen

Kermisproject De Ware Vrienden valt in de prijzen

André Sibbald, Wim Van Der Motte, Ludo Van Cauwenberg en Nathalie Van Sweefelt klinken op het succes. Foto: ggr

Kortrijk-Dutsel -

Het koninklijk harmonieorkest De Ware Vrienden kreeg de meeste stemmen en de geldprijs van de Koning Boudewijnstichting voor hun kermisproject. Dit jaar organiseerde De Ware Vrienden voor het eerst opnieuw een buurtkermis in het dorpscentrum.

De Ware Vrienden was een van de vijf genomineerden in de provincie Vlaams-Brabant van het initiatief ‘Buiten Gewone Buurt' van de Koning Boudewijnstichting. De vijf projecten kwamen uitgebreid aan bod op de regionale televisiezenders ROB-tv en Ring-tv. De kijkers mochten stemmen en kozen resoluut voor het kermisproject van De Ware Vrienden uit Kortrijk-Dutsel. Misschien is het optreden van dirigente Ria Van Ermen enkele weken geleden tijdens het Eén programma ‘Iedereen Beroemd' ook wel een stimulans geweest om voor De Ware Vrienden te kiezen. De indiener van het project, Natalie Van Sweefelt, kan het bijna niet geloven. ‘Wij zijn heel gelukkig en dankbaar. Dit is een beloning voor de vele medewerkers die van dit initiatief iets tof gemaakt hebben. Het is het bewijs dat je met teamwerk een buurt of dorp in beweging krijgt', zegt ze.

Kermisattracties

Eigenlijk komt het idee van de vernieuwde kermis van muzikante Din Deca. Tijdens de werken voor de dorpskernvernieuwing bleven de kermisattracties weg, en dat betekende enkele jaren geleden het einde van de Pinksterkermis in Kortrijk-Dutsel.

De fanfare De Ware Vrienden is wel altijd een kermisconcert blijven organiseren. Maar na enkele jaren wilde men meer. ‘Geen traditionele kermismolen of schietkraam, maar iets wat de mensen aansprak en bij mekaar kon brengen. Muziek blijft de rode draad in het gebeuren, maar we zochten naar veel randanimatie, waarbij we zoveel mogelijk doelgroepen op het oog hadden. We mikten zowel op gezinnen als senioren, jeugd en kinderen. Een ideale kans voor nieuwe inwoners om kennis te maken met de buurt. We dienden het project ook in bij de Koning Boudewijnstichting die financiële steun verlenen aan projecten die uitgaan van de bewoners en bijdragen tot de kwaliteit van het samenleven in buurten en dorpen', verduidelijkt Natalie Van Sweevelt.

Volgend jaar wordt de kermis uitgebreid naar twee dagen op 25 en 26 mei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio