RESTO. De Brasserie

© avr

Elke Rondom zet enkele horeca-zaken in de kijker. Dit keer is dat De Brasserie.

Waar? Roeselare

Open sinds: mei 2012

Eigenaar/Uitbater: Sylvie Wybo (34)

Keuken en prijsklasse : Klassieke Franse keuken met seizoensgebonden dagschotel; 12 tot 22 euro.

Wat maakt uw zaak zo bijzonder? ‘Onze producten worden steevast dagvers geleverd en we bereiden alles zelf. Van de mayonaise tot de garnaalkroketten. Na mijn koksopleiding volgde ik voedings- en dieetleer. Dat wil niet zeggen dat we enkel light serveren, maar dat we evenwichtige en gezonde gerechten voorschotelen.'

En het interieur? ‘We zitten naast Miummm, het Vlaams huis van de voeding, in de oude bottelarij van Rodenbach. Vandaar ook de naam Brasserie: Frans voor bottelarij. Het is een industrieel pand met een knipoog naar het verleden.'

Doet u iets speciaals voor kinderen? ‘We bieden kindergerechten als steak en kipfilet met appelmoes aan. Ook hier is alles dagvers.'

Wat is uw specialiteit? ‘Onze huisbereide kaas- en garnaalkroketten zijn veelgevraagd, maar ook onze steak waarvoor we enkel vlees uit de Limousin gebruiken. Ook onze handgesneden en vers bereide steak tartare is een klassieker. Daarnaast zorgen we elke middag voor een verzorgde dagschotel.'

Adres : Spanjestraat 141, Roeselare, 051/75.02.33. www.debrasserie.net.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio