Mboyo deelt kopstoot uit op training

Mboyo deelt kopstoot uit op training

Foto: BELGA

Ilombe ‘Petit Pelé' Mboyo is zich onmogelijk aan het maken bij AA Gent. Vorige week raakte de spits zijn aanvoerdersband nog kwijt, nu gaf hij zijn ploegmaat Frank Boeckx een kopstoot op training.

Het lijkt van kwaad naar erger te gaan bij AA Gent. Donderdagochtend kreeg Frank Boeckx, reservedoelman, een kopstoot van een ploegmaat omdat die eerste te fel in duel zou zijn gegaan tijdens een gesloten training. De betrokken speler was Mboyo, meldt Het Laatste Nieuws, en die reageerde door Boeckx een harde kopstoot op de neus te geven. De training ging daarna gewoon voort, maar Boeckx stapte kwaad van het veld.

Bepaalde bronnen spraken van een gebroken neus bij de keeper. Dat laatste wordt door manager Michel Louwagie ontkend. ‘Zo erg was het allemaal niet', aldus de manager, die wel toegeeft dat er een incident is geweest tijdens de oefensessie van gisteren.‘Er is een provocatie geweest van Boeckx, en daarop heeft de ander gereageerd. Ik heb al met beide spelers contact gehad via een conference call om te praten over wat er gebeurd is.'

Of er sancties volgen voor de betrokkenen, wilde Michel Louwagie voorlopig niet kwijt. Maar mogelijk krijgt het incident toch nog een staartje. ‘Ik heb een afspraak met de spelers', zo wilde de manager nog kwijt.

Voor Mboyo lijkt het Gent-verhaal daarmee stilaan afgelopen. Na zijn afhaken als aanvoerder knokte hij zich weer in de gratie van de fans door enkele doelpunten te maken, onder andere tegen Anderlecht, maar de kopstoot lijkt de druppel te gaan worden. Een transfer in januari lijkt de enige uitweg.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.